Superlengvai ir greitai pagaminamos sušių salotos
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Superlengvai ir greitai pagaminamos sušių salotos



Reikia:

  • KIETAVIŠKIŲ ilgavaisio agurko

  • 1 avokado

  • 1 šaukštų majonezo

  • 1 šaukštelio aštraus padažo

  • Druskos (pagal skonį)

  • Dubenėlio virtų ryžių

  • 1–2 šaukštų FELIX mangų ir aitriųjų paprikų padažo

  • 2–3 riekelių rūkytos lašišos

  • 50 g šviežios lašišos

  • Sezamo sėklų (pabarstyti)

  • Kalendrų žalumos (patiekti)

  • Marinuoto imbiero (pagal skonį)

1. Supjaustykite KIETAVIŠKIŲ ilgavaisį agurką plonomis lazdelėmis.

2. Vieną pusę avokado atidėkite, o kitą sumaigykite su majonezu ir aštriu padažu, jei reikia, įberkite druskos.

3. Likusią avokado dalį supjaustykite riekelėmis.

4. Ryžiuose padarykite duobutę, į ją sudėkite avokado padažą, FELIX mangų ir aitriųjų paprikų padažą. Sudėliokite agurko šiaudelius, avokado gabaliukus, rūkytos lašišos riekeles, jei naudojate – šviežią lašišą, pabarstykite sezamo sėklomis ir kalendrų žaluma, pagal skonį naudokite imbierą.



ALFO PATARIMAI:

  • Jeigu norite užmarinuoti ryžius sušiams, sudėkite išvirtus ryžius į kepimo popieriumi išklotos skardos plonu sluoksniu ir pašlakstykite marinatu. Marinatui sumaišykite ½ puodelio karšto vandens, 2–3 šaukštus ryžių acto ir 2 šaukštus cukraus.

  • Jeigu sušių priedai yra rūgštesni – darykite saldesnius ryžius, jeigu neutralūs – rūgštesnius.

  • Jeigu neturite ryžių acto, galite panaudoti skystį nuo marinuoto imbiero.

  • Aštraus padažo į avokado padažą galite nedėti, jei nemėgstate valgyti aštriai.

  • Šiam sušių dubenėliui puikiai tiks krevetės.

  • Naudokite tik labai šviežią lašišą.

  • Jeigu nenorite naudoti žalios lašišos, trumpai ją apkepkite.

  • Galite apibarstyti dubenėlį karpytais žirklėmis „nori“ lapais ir patiekti su sojų padažu. 


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg