AŠ Ikona vmgonline

Saldūs pusryčiai: desertinė ryžių košė su šaltalankiais


Valerijos Stonytės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 5 min.

Virimas 20 min.


Reikia:

  • 1 stiklinės apvalių ryžių

  • 5 stiklinių pieno

  • 100 ml grietinėlės

  • 1 vanilės ankšties

  • 40 g cukraus

  • 4 šaukštų šaltalankių tyrės

  1. Iš vakaro užmerkite įpjautą vanilės ankštį grietinėlėje. Laikykite šaldytuve.

  2. Į puodą suberkite ryžius, supilkite 1 stiklinę pieno, cukrų ir nuolat maišydami kaitinkite. Kai pamatysite, jog skysčio mažėja, supilkite grietinėlę. Vanilės ankšties kol kas neišimkite – tegul paverda su ryžiais. Nuolat maišydami vėl po truputį pilkite pieną. Kai ryžiai suminkštės ir bus skystoki, nukaiskite. Išimkite vanilės ankštį.

  3. Patiekite ryžius su šaltalankių tyre arba uogiene.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg