AŠ Ikona vmgonline

Jaukiai prie arbatos: sūrio keksas su šokoladu ir kriaušėmis


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

8 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 45-50 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 75 g sviesto

  • 175 g cukraus

  • 300 g kreminio sūrio „Philadelphia light“

  • 3 kiaušinių

  • 200 g miltų

  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių

  • 100 g tarkuoto juodojo šokolado

  • 2 tvirtų kriaušių

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Patepkite sviestu ir pabarstykite miltais stačiakampę kekso formą (11×22 cm).

2. Minkštą sviestą plakite su cukrumi. Pamažu sudėkite kreminį sūrį „Philadelphia light“ , po vieną pilkite trynius.

3. Baltymus išplakite iki standžių putų.

4. Persijokite miltus su kepimo milteliais. Dalį miltų sumaišyti su kiaušinių-sūrio mase, po to sudėkite dalį baltymų, atsargiai permaišykite, suberkite likusius miltus ir sudėkite likusius baltymus. Vėl atsargiai permaišykite.

5. Tešlą padalinkite į dvi dalis, į vieną dalį įmaišykite tarkuotą šokoladą.

6. Kriaušes supjaustykite riekelėmis.

7. Tešlą su šokoladu sukrėskite į formą. Ant viršaus sudėliokite pusę kriaušių riekelių, užpilkite likusią tešlą ir vėl sudėliokite kriaušių riekeles. Kepkite ~45–50 min.

8. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Pirmąsias 10 min. vėsinkite keksą formoje, po to – ant grotelių.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg