Sūrio keksas su šokoladu ir kriaušėmis
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Sūrio keksas su šokoladu ir kriaušėmis



8 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 45-50 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 75 g sviesto

  • 175 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio plius“

  • 300 g grietinėlės tipo sūrio („Philadelphia“, „Bonjour“ ar pan.)

  • 3 kiaušinių

  • 200 g miltų

  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių

  • 100 g tarkuoto juodojo šokolado

  • 2 tvirtų kriaušių

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Patepkite sviestu ir pabarstykite miltais stačiakampę kekso formą (11×22 cm).

2. Minkštą sviestą plakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio plius“. Pamažu sudėkite grietinėlės sūrį, po vieną pilkite trynius.

3. Baltymus išplakite iki standžių putų.

4. Persijokite miltus su kepimo milteliais. Dalį miltų sumaišyti su kiaušinių-sūrio mase, po to sudėkite dalį baltymų, atsargiai permaišykite, suberkite likusius miltus ir sudėkite likusius baltymus. Vėl atsargiai permaišykite.

5. Tešlą padalinkite į dvi dalis, į vieną dalį įmaišykite tarkuotą šokoladą.

6. Kriaušes supjaustykite riekelėmis.

7. Tešlą su šokoladu sukrėskite į formą. Ant viršaus sudėliokite pusę kriaušių riekelių, užpilkite likusią tešlą ir vėl sudėliokite kriaušių riekeles. Kepkite ~45–50 min.

8. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Pirmąsias 10 min. vėsinkite keksą formoje, po to – ant grotelių.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg