top of page

Populiarioji laida „Alfas vienas namuose“ keliasi į gamtą ir tampa „Alfas vienas gamtoje“!

Nuo pirmadienio, birželio 8 dienos, startuoja karščiausia vasaros live laida „Alfas vienas gamtoje“.



Vos tik prasidėjus karantinui, kuris įkalino visus namuose, gimė projektas „Alfas vienas namuose“, per nepilnus du mėnesius sulaukęs daugiau nei 3 000 000 peržiūrų – virtuvės šefas norėjo būti arčiau jūsų, kad padėtų džiaugtis neišvengiama kasdienybe – maisto gaminimu,

Tačiau ir dabar, sušvelnėjus karantino režimui, kai galime leistis į kulinarines keliones ne tik savo virtuvėse, nepaliksime jūsų vienų – gerbėjų prašymu Alfas visą vasarą pirmadieniais ir trečiadieniais rodys, kaip originaliai gaminti vasariškiausius patiekalus: šaltas sriubas, grilio resceptus, desertus, ledus ir kitus gardžiausius šiltojo sezono skanėstus. Vasaros laidos „vinis“ – Alfo virtuvė ištrūksta iš keturių sienų ir keliasi į gamtą, kur gerą nuotaiką dar labiau kaitins saulė, gaivins vėjas, o muzikinį foną kurs paukščių choras.


Laidos premjeros proga – pokalbis su Alfu Ivanausku.




Kulinarinė laida „Alfas vienas namuose“ vadinama karantino fenomenu, kuris padėjo tą karantiną išgyventi ir netgi pagyti nuo tam tikrų „ligų“, pavyzdžiui, nemeilės maisto gamybai ar kažkokiam ingredientui. Kaip Tau pavyksta erdvę tarp viryklės ir virtuvės darbastalio paversti kone pramogų arena ir švęsti virtuvę bei maisto gaminimą?

Norint švęsti virtuvę, kaip ir norint su malonumu sportuoti ar užsiimti kita veikla, labai svarbu iš tikrųjų norėti tai daryti. Turiu omenyje, svarbu, kad nebūtų prievartos, nes ji sugadina viską. Jeigu yra noras gaminti ne dėl to, kad reikia, o dėl to, kad įdomu bandyti, eksperimentuoti, smalsu, kaip pavyks, džiugina atradimai, virtuvė bus šventės vieta.

Mano gyvenimo taisyklė stengtis daryti tuos dalykus, kurie man patinka ir veža. Žinoma, tai, ką žiūrovas mato mano virtuvėje, kai esu prieš kamerą, yra panašu į tai, kas joje vyksta be kamerų, tačiau faktas kai nėra kameros, aš virtuvėje tiek daug nekalbu. Vienu metu ir gaminti, ir kalbėti, yra darbas ne tik malonumas. Be to, kuriant laidą reikia nuolat galvoti, o kas bus toliau, nepamiršti svarbių dalykų, pavyzdžiui, paskelbti konkursą, atsakyti į žiūrovo klausimą, stebėti laiką, nes laida nėra guminė. Trumpai tariant, kulinarinė laida panaši į gyvenimą, ji irgi yra žaidimas, tačiau tas žaidimas turi labai aiškias taisykles ir scenarijų, be to, jai aš ruošiuosi bent dvi–tris valandas. Kad sukurčiau įdomią laidą, kurią žmogus norėtų žiūrėti ilgiau nei valandą, tenka gerokai paplušėti.


Ką pasakytum trijų vaikų mamai, kuri per karantiną koją iš virtuvės iškeldavo tik perjungti kitą pamoką per zoom'ą ir dabar turi tik vieną svajonę savaitę ar dvi, o gal ir visą mėnesį, nieko negaminti?

Šalia turėtų būti supratinga antra pusė, kuri leistų tris dienas ar savaitę nieko negaminti. Nes jeigu kažkas tampa monotonišku veiksmu, kurį reikia atlikti nuolat, ir jeigu toje monotonijoje dar nesame atradę smagių dalykų, neišgyvename atradimo džiaugsmo, kuris yra vienas smagesnių („Man pavyko!“), tada taip, gaminimas yra tik darbas, kuris „ėda“ laiką ir vargina. Kai man pavyksta pagaminti „Napoleoną“ triskart greičiau nei kitiems arba iškepti sultingą vištieną iš pirmo karto ir be tų sudėtingų triukų, kuriuos darydavau anksčiau, arba kai į kugelį įtarkavus kriaušės jis iškepa neįtikėtinai švelnus, aš išgyvenu tą wow momentą, atradimo džiaugsmą, kai suprantu, kad esu kūrėjas, patiekalo autorius, nes man pavyko pakeisti struktūrą, formą, o gal net ir patį klasikinį patiekalą, prie kurio visi buvo taip įpratę, kad net nesusimąstydavo, jog jis gali būti ir kitoks arba kitaip patiektas. Man smagu žinoti, kad nuo šiol žmogus gamins ne paprastus balandėlius, o balandėlių apkepą, kuris kainuoja“ mažiau laiko, bet skoniu lenkia klasikinius.

Mane asmeniškai įkvepia ir motyvuoja žiūrovų atsakas, kai jie siunčia pagal mano receptus pagamintų patiekalų nuotraukas ir aš žinau, kad tie patiekalai iš tikrųjų apsigyveno jų šeimose. Jaučiuosi lyg keisčiau jų kasdienybę, daryčiau ją lengvesnę ir įdomesnę.




Pirmojoje laidoje „Alfas vienas gamtoje“ jūsų laukia ypatinga ir labai greitai pagaminama šalta agurkų sriuba, o taip pat sužinosite, kaip originaliai ant šakos iškepti duoną, kuri tiks prie grilio patiekalų! Jungiamės jau pirmadienį, šiandien, 18.30 val., Delfi.lt feisbuke ir 20.30 val. per Delfi TV, kur jūsų lauks ne tik stulbinantys receptai, bet ir daugybė Alfo įsteigtų prizų! Tiesa, žiūrėdami laidą Delfi.lt feisbuke kaip ir kaskart su šefu galėsite bendrauti tiesiogiai – Alfas atsakinės į jūsų klausimus.

Laidą galėsite žiūrėti ČIA.


Iki ir skanaus!



Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Naujausi įrašai

bottom of page