Patarimai visiems salotų gadintojams

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Patarimai visiems salotų gadintojams

    Jeigu manote, kad salotos yra paprasčiausiai pagaminamas patiekalas ar netgi vadinate save jų gaminimo meistru, klystate. Gaminti salotas nėra tas pats, kas plakti kiaušinienę. Žemiau pateikiame dažniausius salotų gaminimo nusikaltimus.

    1. Šlapių žalumynų naudojimas.

    Kaip ir plauti, taip ir nusausinti šviežius žalumynus yra būtina. Kadangi riebalai ir vanduo yra du bekompromisiai ingredientai, šlapių salotų tiesiog nesugebėsite sumaišyti taip, kad visos jos padažu pasidengtų tolygiai. Geriausia išeitis iš šios situacijos – centrifuga salotoms. Jeigu šio įrankio savo virtuvėje neturite, naudokite popierinius rankšluosčius.

    2. Į salotas dedate viską, kas pakliūva po ranka.

    Salotos neturi būti tas patiekalas, kuriam naudojate daržovių likučius ar gesti pradedančius produktus. Puikioms salotoms užtenka dviejų ar trijų daržovių, vieno baltymų turinčio šaltinio, padažo ir vieno ar dviejų mėgstamų priedų. Pavyzdžiui, tai galėtų būti romaninės salotos su brokoliais, morkomis, kepta vištiena, avokadu ir aštriu žemės riešutų padažu.

    3. Pamirštate druską ir pipirus.

    Jeigu naudojate jau namie paruoštus ar iš parduotuvės nusipirktus padažus salotoms, kurių sudėtyje jau yra druskos ar pipirų, šios salotų gaminimo ydos neturite. Tačiau jei salotas apšlakstote tik alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir actu, privalote šiuos skonius pažadinti žiupsniu druskos ir pipirų.

    4. Per mažai arba per daug padažo.

    Padažas – tai slaptas ingredientas, kuris gali jūsų salotų dubeniui atnešti arba didžiulę šlovę, arba paversti fiasko, menančiu pašarą triušiams. Laikykitės šių proporcijų: keturias žalumynų stiklines skaninkite vienu arba dviem šaukštais padažo.

    5. Netinkamai užpilate padažą.

    Jeigu pasigamintas salotas planuojate suvalgyti tučtuojau, nedelskite ir apšlakstykite jas padažu. Kitais atvejais pagamintas salotas ir padažą laikykite atskirai, nes keletą valandų sūriame ir rūgščiame padaže mirkusios salotos visiškai praras savo formą. Taupantiems švarius indus ir vykstantiems į gamtą patariame pirmiau į indą supilti padažą, o tik po to sudėti salotas. Taip jos išliks gaivios ir traškios.

    #klaidos #patarimai #salotos #vasara

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg