Pasimėgauk: desertas „Crema Catalana“!
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Pasimėgauk: desertas „Crema Catalana“!


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


4 asm.

Gaminimas 20 min.

Zzzz nuo 2 val.


Reikia:

  • 500 ml pieno (450 ml + 50 ml)

  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto

  • 1 cinamono lazdelės

  • ½ apelsino nupjautos žievelės

  • ½ citrinos nupjautos žievelės

  • 4 trynių

  • 100 g cukraus

  • 20 g kukurūzų krakmolo

  • Braškių (patiekti)


  1. Į puodą supilkite pieną (450 ml), sudėkite cinamono lazdelę, vanilę, apelsino ir citrinos žieveles. Užvirinkite. Nukaiskite, uždenkite ir palikite 20–30 min. Po šio laiko pieną nukoškite arba išimkite prieskonius.

  2. Suplakite kartu trynius ir cukrų. Plakite, kol cukrus ištirps. Nuolat plakdami pilkite kvapnųjį pieną. Krakmolą sumaišykite su likusiu 50 ml pieno ir likusia mase. Viską supilkite į puodą.

  3. Nuolat maišydami užvirinkite, kai pasirodys pirmieji burbuliukai, nedelsdami nukaiskite.

  4. Supilkite į indelius ir uždengę juos maistine plėvele laikykite šaldytuve, kol kremas sustings. Patiekite su braškėmis.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg