Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

„Pannukakku“ – suomiški blynai per visą skardą


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

.

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 25 min.

Orkaitės t-ra 220 °C


Reikia:

  • 4 kiaušinių

  • 1 kupino šaukšto cukraus

  • Žiupsnelio druskos

  • 500 ml pieno

  • 250 g miltų

50 g sviesto

Braškių uogienės, miltelinio cukraus (patiekti)

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros, orkaitės kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Suplakite kartu kiaušinius, cukrų, druską ir pieną. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų.

3. Sviestą ištirpinkite ir vos šiltą supilkite į tešlą. Permaišykite.

4. Tešlą supilkite į skardą ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 25 min. – blyno paviršius turi būti gražiai apskrudęs. Neišsigąskite, blynas orkaitėje kyla tiesiog akyse, tampa įvairių formų, pučiasi, vėliau jis subliukš.

5. Iškepusį blyną patiekite su norimu priedu.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg