top of page

Panakota su medumi ir čiobreliais


panakota su medumi ir čiobreliais, desertai, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


4 asm.

Gaminimas 20 min.

Zzz 3 val.


Pieno sluoksniui:

400 ml plakamosios grietinėlės

200 ml pieno

50 g cukraus

12 g želatinos

50 ml vandens želatinos išbrinkinimui

Žiupsnelio tarkuotos „tonka“ (kvapioji tongapupė) pupelės


Medaus sluoksniui:

100 ml skysto medaus

3–4 šakelių čiobrelio

100 ml vandens

5 g želatinos


  1. Želatiną pieno sluoksniui užpilkite 50 ml šalto virinto vandens ir palikite išbrinkti 10 min.

  2. Užvirinkite grietinėlę su pienu, žiupsneliu tarkuotos „tonka“ pupelės bei cukrumi ir kaitinkite nustatę labai mažą kaitrą 5 min. Išbrinkusią želatiną sudėkite į karštą grietinėlės bei pieno mišinį ir gerai išmaišykite.

  3. Supilstykite mišinį į taures ir palikite stingti. Jūs galite taures pastatyti lygiai arba kiek įmanoma paguldyti keksiukų formelėse ar kiaušinių dėkluose – tada taurės bus pripildytos įstrižai. Stingdykite, kol sustings – apie 1 val.

  4. Medaus sluoksniui užplikykite čiobrelius verdančiu vandeniu. Palaikykite 5 min., išimkite šakeles ir atvėsinkite. Šaltame skystyje išbrinkinkite želatiną, pašildykite, kol želatina ištirps, bet neužvirinkite. Sumaišykite ištirpintą želatiną su medumi.

  5. Ataušinkite!

  6. Šaltą medaus tirpalą užpilkite ant grietinėlės ir pieno drebučių. Sustingdykite.

Naujausi įrašai

bottom of page