Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Orkaitėje keptos bulvės su cukinijomis, šparaginėmis pupelėmis ir česnaku


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Šiame patiekale bulvės derinamos su kitomis daržovėmis. Bulvės yra su lupena, naudojama mažai riebalų, gardinama keptu česnaku. Šparaginės pupelės – dėl baltymų.


4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 30–40 min.

Orkaitės t-ra 170 °C


Reikia:

  • 4 vid. dydžio bulvių

  • 2 nedidelių cukinijų

  • 1 galvutės česnako

  • 1 šaukšto aliejaus

  • 2 šaukštų terijakio padažo

  • Žiupsnelio druskos

  • 200 g šparaginių pupelių

  • Kelių šakelių petražolių

  1. Bulves nuplaukite ir supjaustykite puselėmis. Cukinijas ir česnaką perpjaukite pusiau. Viską pašlakstykite aliejumi, supilkite terijakio padažą, įberkite druskos, išmaišykite ir dėkite į kepimo indą. Kepkite apie 20 min.

  2. Šparagines pupeles apvirkite, nusunkite ir įpusėjus kepimui suberkite ant kepančių daržovių. Kepkite dar tiek laiko, kol suminkštės bulvės.

  3. Patiekite pabarstę petražolėmis.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg