top of page

Privalu turėti: degintas česnakas – visiems virtuvės atvejams


Skrudintas česnakas, kepintas česnakas, degintas česnakas kaip pavadinsi, nepagadinsi. Niekada tokio neruošėte, neturėjote ir neįsivaizduojate, kam jo reikia? Išbandykite ir negalėsite įsivaizduoti, kaip iki šiol be jo vertėtės.


degintas česnakas, receptai

Kas tai?

Degintas česnakas yra rusvos spalvos, o jo tekstūra yra kreminė – lyg kambario temperatūros sviesto. Skonis – švelnus ir visiškai neaitrus! Todėl būtent toks česnakas yra vertinamas tų, kurie žalio jo tiesiog nemėgsta. Jis yra tikras auksas paties įvairiausio maisto gamyboje, kai norime švelnaus bei subtilaus česnakinio skonio ar kvapo.

Geriausia, kad kepintas česnakas nepraranda savo savybių ir, atvirkščiai nei kitos daržovės, ir esant aukštesnei temperatūrai jas išsaugo. Tačiau tokio česnako išvaizda bei skonis gerokai pasikeičia.

degintas česnakas, receptas

Kur naudojamas skrudintas česnakas: – Duonos gamyboje – Užtepėlių ir humuso gamyboje – Purentame svieste – Troškiniuose – Sriubose – Prie mėsos patiekalų – Bulvių košės ir kitų patiekalų gamyboje – Patiekti prie užkandžių lėkštės – Brusketų bei skrebučių kepimui oraitėje

– Gali būti laisvai valgomas ir vienas.

 

Lengvas skrudinto česnako receptas


Reikia:

  • Česnako galvos

  • Alyvuogių aliejus

  • Druskos, pipirų

  1. Įkaitiname orkaitę iki 150 C laipsnių.

  2. Imame česnako galvą, aštriu peiliu nupjauname apie 1/3 česnako dalį nuo viršaus.

  3. Dedame česnaką ant folijos. Nuogą” česnako galvos viršūnėlę gerai apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname žiupsneliu druskos bei pipirais.

  4. Tvirtai susukame česnaką į foliją.

  5. Kepame apie 1 valandą.

  6. Iškeptą česnaką atvėsiname, skilteles išimame iš lukštų ir laikome sandariame inde šaldytuve.



Skanaus!



Receptas ir nuotraukos – šeiminio dueto, tinklaraščio 2 virėjai" kūrėjų. Apie juos jau rašėme: 2 virėjų meilės istorija: pasimatymai prie viryklės, piršlybos virtuvėje ir atšalusios vakarienės

Naujausi įrašai

bottom of page