AŠ Ikona vmgonline

Norisi greito ir šilto? Orkaitėje kepti, kietuoju sūriu ir česnakais gardinti briuseliniai kopūstai


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas orkaitėje 25 min.

Orkaitės t-ra 200 °C


Reikia:

  • 600 g briuselinių kopūstų

  • 150 g mažų svogūnėlių

  • 6–7 skiltelių česnako

  • 50 g kietojo sūrio

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus (kepti)


Orkaitę galima įsigyti čia

  1. Kopūstėlius perpjaukite pusiau.

  2. Kepimo formą patepkite aliejumi. Į ją suberkite kopūstus, svogūnus ir česnaką, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min.

  3. Kai kopūstai pakeis spalvą į ryškiai žalią, apibarstykite sūriu ir dar truputį pakepkite.

  4. Svarbu neperkepti kopūstų, nes perkepę arba pervirę jie labai apkarsta.


Skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg