AŠ Ikona vmgonline

Neatsidžiaugsite: vaisiniai sausainiai, kurie tinka net prie pašteto!


Kerniaus Pauliukonio nuotr.


apie 24 vnt.


Reikia:

  • 200 g įvairių džiovintų vaisių ir uogų

  • 150 ml romo

  • 1 tarkuotos apelsino žievelės

  • 1 tarkuotos citrinos žievelės

  • ½ šaukštelio trinto šviežio imbiero

  • 250 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

  • 200 g cukraus

  • 2 kiaušinių

  • žiupsnelio druskos

  1. Džiovintus vaisius bei uogas užpilkite romu ir palikite 12 val.

  2. Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, druska ir vanile.

  3. Įmuškite kiaušinius, suberkite citrusų žieveles ir įmaišykite trintą imbierą.

  4. Nukoškite ir nusausinkite džiovintus vaisius bei uogas. Įmaišykite juos į tešlą.

  5. Iš tešlos suformuokite du kepaliukus ir sudėkite į kepimo formą.

  6. Kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį, kol lengvai apskrus.

  7. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Supjaustykite riekelėmis.

  8. Pjaustytas riekeles suguldykite skardoje ir kepkite dar apie 10 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje.


Skanaus!



Receptas iš knygos PLAY COOK KISS: culinary tricks

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg