top of page

Klasikiniai falafeliai



4 asm.

Zzzz 10 val. arba per naktį

Gaminimas 30 min.

Gruzdinimas 40 min.


Reikia:

  • 400 g sausų avinžirnių

  • 2 šaukštų bulguro kruopų

  • 2 nubrauktų šaukštų miltų

  • 1 vidutinio dydžio svogūno

  • Gabalėlio aitriosios paprikos

  • Nedidelio ryšelio petražolių

  • Nedidelio ryšelio kalendrų

  • ½ šaukštelio kalendrų grūdelių

  • 1 šaukštelio kumino

  • Žiupsnelio džiovintų bazilikų

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • Aliejaus (gruzdinti)


  1. Sausus avinžirnius užmerkite mažiausiai 8 val.

  2. Paskrudinkite kuminą ir kalendras sausoje keptuvėje, po to kruopščiai sugrūskite.

  3. Bulgurą užpilkite verdančiu vandeniu (150 ml) ir palikite 15 min., po to skysčio perteklių nupilkite.

  4. Išmirkytus avinžirnius, svogūną, nusunktą bulgurą, papriką, žalumynus sumalkite mėsmale. Suberkite kepimo miltelius, druską, visus prieskonius, miltus ir labai gerai išmaišykite.

  5. Dabar galite elgtis dviem būdais:

    1. Formuokite nedidelius apvalius kukulius. Įkaitinkite aliejų puode ir gruzdinkite. Iškepusius falafelius nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.

    2. Laužykite kanonus ir kepkite falafelius orkaitėje. Formuokite nedidelius paplotėlius, dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje.

  6. Patiekite su humusu. Užberkite granatų sėklų ir kalendrų lapelių.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page