Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Kava kvepiančios šventės: dovanokime nuostabą, skonį ir dėmesį


Šiandien visi esame šiek tiek sunerimę: tikėtina, kad didžiosios metų šventės bus truputį kitokios, nei esame įpratę. Ar pavyks sukurti šventę, įteikti svajonių dovaną, mylimiausiuosius apglėbti jaukiu rūpesčiu ir malonia nuostabos nuojauta?


Be abejonės, taip. Nes vieni kitiems mes esame šventės. Reikia tik rasti raktą, kuris atrakintų kiekvieno mūsų viduje paslėptą šventės dėžutę. O raktas nuo daugelio durelių ir dėžučių yra... kava! Ji suburia, sušildo, tampame vieni kitiems jaukesni, atviresni, draugiškesni ir net imlesni gerumui (įrodyta tyrimais!)



NESPRESSO kviečia pernelyg nesijaudinti dėl dovanų, nes geriausia dovana – tai dėmesys, kurį galima patiekti kvapnų, subtilaus skonio mėgstamiausiame mylimo žmogaus kavos puodelyje.

Nelaukite, kol kažkas padarys šventę, kurkite ją jau šiandien: išbandykite tris naujas riboto leidimo itališkas kavas ir tris skonių receptorius išlepinsiančius kavos gėrimo receptus.

Kava ir pyragėlis

Be šio dueto šventė – ne šventė.

Švelni ir maloni kava „Variations Italia Torta Di Nocciole Flavour espresso“ pasižymi ilgai išliekančiomis grūdų natomis, būdingomis Pietų Amerikos arabikos pupelėms, skrudintų lazdynų riešutų ir vanilės skoniu ir yra tarsi du viename – kava ir pyragėlis puodelyje.



Kavos gėrimui paruošti reikia:

  • 40 ml kapsulės „Torta di Nocciole Flavour Variation“ kavos

  • 6 gabalėlių arba 30 g juodojo šokolado

  • 160 ml šaltos riebios grietinėlės

  • 20 ml nugriebto karvės pieno

  • 5 g šviežių lazdyno riešutų

  • Kakavos miltelių

1. Šokolado gabalėlius sudėkite į „Nespresso Barista“ kavos gėrimų plakiklio ąsotėlį.

2. 60 ml grietinėlės ir 20 ml pieno taip pat supilkite į ąsotėlį. Užsukite dangtelį, ekrane pasirinkite „Hot Chocolate” ir paspauskite įjungimo mygtuką.

3. Gautą kokteilį vienodais kiekiais išpilstykite į du puodelius, kuriuose ruošite gėrimą.

4. Iš kapsulės „Torta di Nocciole Variation“ paruoštą kavą užpilkite ant jau paruošto kokteilio puodeliuose. Išmaišykite.

5. „Nespresso Barista“ ąsotėlį išplaukite. Atvėsinkite ir išsausinkite. Tada įpilkite 100 ml grietinėlės (iki apatinės žymos). Užsukite dangtelį, ekrane pasirinkite „Espresso Con Panna” ir paspauskite paleidimo mygtuką.

6. Išplaktą grietinėlę kabinkite šaukšteliu (tik ne metaliniu) ir dėkite ant paruoštos kavos. Pabarstykite šviežiai smulkintais lazdynų riešutais ir kakavos milteliais.

Šildantis ir gaivus – jaukiausias apsikabinimas

Karčiai saldžiu migdolų ir vanilės aromatu viliojantis kavos „Variations Italia Amaretti Flavour“  skonis sužadina visus pojūčius ir ilgam nuteikia maloniai. Migdolai, vanilė, Pietų Amerikos arabikos pupelių grūdų poskonis pasižymi nuostabia pusiausvyra ir stebina citrusinių vaisių natomis.  



Svaigiam ir šildančiam kapučinui paruošti reikia:

  • 40 ml kapsulės „Amaretti Flavour“

  • 100 ml šaltos riebios grietinėlės

  • 5 ml migdolų sirupo

  • 5 g juodojo šokolado

  • 100 ml šalto nugriebto karvės pieno

1. Į puodelį įdėkite šokolado gabalėlį, supilkite migdolų sirupą. Į kavos aparatą įdėkite kavos kapsulę „Amaretti Flavour“ ir leiskite kavai apsemti puodelyje esantį šokoladą bei sirupą.

2. Šaltą grietinėlę supilkite į „Nespresso Barista“ kavos gėrimų plakiklio ąsotėlį. Ekrane pasirinkite „Espresso con Panna“ ir paspauskite mygtuką. Gautą grietinėlės kremą šaukšteliu (ne metaliniu) sudėkite į kavą.

3. Išplaukite „Nespresso Barista“ ąsotėlį, leiskite išdžiūti. Supilkite šaltą pieną iki apatinės žymės, ekrane pasirinkite „Capuccino“, paspauskite mygtuką. Pusę suplakto karšto pieno putų supilkite ant grietinėlės kremo.

4. Pabarstykite kakavos milteliais ir patiekite su sausainiais „Damos piršteliai“

Svaigiai ir sodriai

Itališka aistra alsuojanti šventė yra neužmirštama. Išskirtinio intensyvumo, aksominio skonio