Grilio vakarėlis! Ypatingi marinatai daržovėms
- 2020-05-02
- 1 min. skaitymo
Lauko ir grilio sezonas įsibėgėja, būkite drąsūs, eksperimentuokite kepdami ne tik mėsą ar žuvį, bet ir mėgstamas daržoves. Marinuokite jas!

Granatų marinatas:
3 šaukštai granatų padažo „naršarab“ 3 susmulkintos skiltelės česnako 1 šaukštas aliejaus Druskos
1 šaukštas citrinos sulčių Žolelių marinatas:
3 šaukštai susmulkintų bazilikų
1 šaukštas susmulkintų petražolių
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas citrinos sulčių
Druskos
Krapų marinatas:
4 šaukštai susmulkintų krapų
1 šaukštas smulkintų svogūnų laiškų
1 susmulkinta skiltelė česnako
Druskos
Aliejaus
Citrinos sulčių
Imbierinis marinatas
1 šaukštelis tarkuoto imbiero
2 šaukštai sojų padažo
1 šaukštelis tarkuoto česnako
1 šaukštas baltojo vyno acto
1 šaukštelis medaus

Garstyčių ir medaus marinatas:
1 šaukštas medaus
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
2 šaukštai balzaminio acto
2 šaukštai aliejaus
Druskos
Pasirinkto marinato sudėtines dalis sumaišykite. Marinuokite daržoves po kepimo – šiltos jos labiau prisigers marinato. Jei marinate yra medaus, cukraus, saldžių sirupų ir sulčių, jį naudokite tik po kepimo, priešingai daržovės gali sudegti.
Gero oro ir skanaus!
TAIP PAT SKAITYITE: