top of page

Grikių apkepas su morkomis ir jūrų dumbliais

Sotus ir maistingas, greitai pagaminamas patiekalas, kuriam sunaudosite likusią grikių košę. Nesudėtingas receptas.


6–8 asm.

Gaminimo laikas 20 min.

Kepimas ~30 min.

Orkaitės t-ra 200 °C


Grikių apkepui iškepti reikia:

  • 1 didelio svogūno

  • 50 ml aliejaus

  • 3 stiklinių išvirtų grikių

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 100 g aštrių korėjietiškų morkų

  • Saujos jūrų dumblių

  • Kelių šakelių petražolių


  1. Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais. Į keptuvę įpilkite aliejų ir įkaitinkite, berkite supjaustytus svogūnus ir kepinkite, kol suminkštės. Sumaišykite su grikių koše, trečdalį masės sutrinkite trintuvu. Pasūdykite, įberkite pipirų.

  2. Į dubenų sudėkite košę su svogūnais, pertrintą masę, morkas, jūrų dumblius, pjaustytas petražoles. Viską gerai sumaišykite, jei reikia, įpilkite porą šaukštų vandens, sumaišykite.

  3. Sudėkite masę į formą ir kepkite apie pusvalandį.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page