top of page

Cukrinis pyragas (Receptas)

Paprastas mielinis pyragas, bet puikus ir labai tinka Velykoms. Patiks vaikams ir tiems suaugusiesiems, kurie nemėgsta kremų nei įdarų. Nesudėtingas receptas, tad imkite ir išbandykite.

Cukrinis pyragas, vmg receptas
VMG nuotr.

8-10 asm.

Gaminimas 55 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 185 °C


Cukriniam pyragui pagaminti reikia:

  • 15 g šviežių mielių

  • 100 ml pieno

  • 40 g DANSUKKER cukraus Panevėžio Plius"

  • 40 g ištirpinto sviesto

  • 1 kiaušinio

  • 250 g miltų

  • 1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės

  • Žiupsnelis druskos

  • 50 g riebios grietinės

  • 1 šaukšto DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

1. Mieles ištrinkite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“, įpilkite šilto pieno, gerai išmaišykite. Įberkite 3 kupinus šaukštus miltų ir dar kartelį pamaišykite, kad masė būtų vientisa. Palikite 15–20 min., kad mielės suaktyvėtų.

2. Sviestą kol kas atidėkite, o likusius produktus suberkite į mišinį. Pradėkite minkyti lėtai, palaipsniui supilkite sviestą ir užbaikite minkydami greitai. Tešla bus labai minkšta, bet turi būti glotni.

3. Sudėkite į didelį sviestu pateptą dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite šiltoje vietoje apie 30 min., kol tūris padvigubės.

4. Tešlą padalinkite ir iškočiokite apvaliai, sudėkite į neaukštą (geriausiai – tartų) formą. Palikite 15 min., vėliau patepkite grietine, pabarstykite DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi ir šaukite į šaltą orkaitę. Kepkite 185 °C temperatūroje apie 20 min.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page