Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Brusketa su baravykų užtepėle ir saulėje džiovintais pomidorais


Šarūno Jaskutėlio nuotr.


Baravykų užtepėlei pagaminti reikės:

  • 1 vnt. šviesios bagetės

  • 70 g šaldytų arba džiovintų baravykų

  • 40 g saulėje džiovintų pomidorų

  • 100 g svogūno

  • 100 g kreminio sūrio

  • 150 g konservuotų pupelių

  • 50 g parmezano sūrio

  • 50 g BON CHANCE grybų skonio duonos traškučių

  • 3 skiltelių česnako

  • 15 g šviežių žolelių

  • Druskos

  • Pipirų


Orkaitę galite įsigyti ČIA


1. Jei baravykai džiovinti – išmirkykite juos, jei baravykai šaldyti – galite juos tik apkepti kartu su svogūnais (kaip ir rodžiau laidoje).

2. Baravykus sutrinkite trintuvu arba kokteiline, dėkite kreminį sūrį, saulėje džiovintus pomidorus, parmezano sūrį, pupeles, pagardinkite druska ir pipirais. Svogūnus apkepinkite ir dėkite į baravykų užtepėlę.

3. Bagetę lengvai paskrudinkite orkaitėje, apšlakstykite aliejumi. Skrudinkite apie 10 min.

4. Ant skrudintos bagetės, gausiai tepkite užtepėlę, į kuria sudėkite BON CHANCE grybų skonio duonos traškučius, jie suteiks paslaptingo traškumo ir sustiprins skonį, dekoruokite baravykais, saulėje džiovintais pomidorais ir žalumynais.


PATARIMAI:

  • Brusketas gaminkite prieš valgant, jos bus skanesnės ir traškesnės.

  • Jei mėgstate intensyvų baravykų skonį, naudokite džiovintus baravykus.

  • Idėję į užtepėlę traškučių, patiekalui suteiksite paslaptingo traškumo.

  • Gamindami užtepėlę įdėkite į ją truputėlį Ispaninio šalavijo (Chia) sėklų – nustebinsite savo svečius.


Žiūrėkite video receptą:




Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg