Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Be gliuteno: saldi rabarbarų ir braškių sriuba


Be gliuteno: saldi rabarbarų ir braškių sriuba, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 15-20 min.


Reikia:

  • 1,5 l vandens

  • 250 g braškių (gali būti šaldytos arba braškių uogienė)

  • 220 g rabarbarų stiebų (nuo storesnių pašalinus viršutinę odelę)

  • 100 g makaronų be gliuteno (kukurūzų ir ryžių)

  • 100 g razinų

  • 25 g (2 š.) kukurūzų ar bulvių krakmolo

1. Užkaiskite vandenį. Kol jis užvirs, perrinkite ir nuplaukite razinas (geriausiai – kelis kartus).

2. Paruoškite rabarbarų stiebus: nuplaukite, nuo storesnių stiebų galite pašalinti viršutinę odelę.

3. Į užvirusį vandenį supilkite makaronus ir pavirkite juos 5–8 min. (atsižvelkite į pasirinktų makaronų rekomenduojamą virimo laiką, kuris paprastai nurodomas ant pakuotės).

4. Pjaustykite rabarbarų stiebus ir suberkite juos į puodą kartu su verdančiais makaronais. Ten pat supilkite razinas, sudėkite braškes ir fruktozę (jei nenaudojate uogienės).

5. Pusėje stiklinės vėsaus vandens ištirpinkite krakmolą, gerai išmaišykite ir supilkite į baigiančią virti sriubą, pamaišykite, išjunkite kaitrumą ir uždengtą puodą palikite 5–10 min. pastovėti ant kaitvietės.

Pastabos. Skirtingos formos makaronai sri