Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Gal pavalgom: amerikietiškų blynų variacijos pagal Alfą ir Agnę

Nors Užgavėnės yra lietuviška žiemos išvarymo šventė, bus tik įdomiau, jei tradicinius blynus iškeisite į amerikietiškų variaciją. Ir net ne vieną, o dvi – iš Alfo Ivanausko ir Agnės Jagelavičiūtės receptų serijos!

„Tie, kurie ragavo amerikietiškų blynų, pritars man: nieko gero nei iš klevų sirupo, nei iš šoninės, nei, tuo labiau, miltų nėra, bet… Čia kaip su Amerika: joje yra daug negerų dalykų, bet daug – ir labai fainų. Nebūtina šitų blynų valgyti kasdien, bet kartais pasmaližiauti ir panuodėmiauti – kodėl gi ne,“ – mintimis dalijasi VMG idėjinis lyderis.

Savo versijoje jis sujungia kakavą, šokoladą, o atsvarą saldumui kuria pasitelkdamas mangų gaivą. Būtent juos, kartu su uogomis, jis renkasi kaip pagardą vietoj klevų sirupo. Kaip pats sako, tam, kad poveikis būtų švelnesnis. Prie tokios kombinacijos galima pridėti ir grietinę: „Žinote, kartais virtuvėje taip gera pasijausti pasaulio pažindintoju, nes mangas, augdamas kažkur Azijoje, tikrai negalėjo patikėti, kad bus supažindintas su lietuviška grietine.“

Agnė amerikietiškus blynus siūlo patiekti taip, kad kiekvienas galėtų pats pasirinkti, kuo juos pagardinti. Toks sumanymas, kaip pasakoja, kilo tada, kai jos sūnus Leonas vieną dieną kategoriškai nustojo valgyti uogienes: „Tada turbūt buvo pirmas kartas, kai mano sūnus garsiai pareiškė, kad nori savo gyvenimą tvarkyti pats. Dabar, jei net akies krašteliu jis pamato, kad dedu jos, ima visa gerkle rėkti: „Neeeee!“ Todėl jam prie blynų padedu keletą indelių: vieną – su pabarstukais, kitą – su uogiene, trečią – su grietine, ir jis pats sprendžia, kuo pagardinti blynus. Tai ir savotiška mano provokacija jam pradėti gaminti pačiam (šypteli).“

Kerniaus Pauliukonio nuotr.