Želės desertas SAULĖS ŽIEDAS – ir sušildys, ir atgaivins!
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Želės desertas SAULĖS ŽIEDAS – ir sušildys, ir atgaivins!


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Produktai neturi būti šalti. Išimkite juos mažiausiai valandą prieš gaminimą iš šaldytuvo.


2 l forma

Gaminimas 30 min.

Zzz 12 val.


Reikia:

Mangų sluoksniui:

  • 20 g želatinos

  • 150 ml vandens

  • 500 ml mangų tyrės (galite naudoti ir sultis)

  • 350 ml apelsinų ar kitokių geltonų sulčių

  • Kokosiniam sluoksniui: 17 g želatinos

  • 200 ml vandens

  • 500 ml kokosų grietinėlės

  • 1 lazdelės cinamono

  • 50 g cukraus

  • 1 žaliosios citrinos žievelės ir sulčių

  • 1 šaukšto romo

  • Šilauogių ir braškių



  1. Mango sluoksniui želatiną užmerkite vandenyje 10–15 min., ištirpinkite, bet neužvirkite.

  2. Mangų tyrę sumaišykite su sultimis ir supilkite karštą želatinos tirpalą. Viską išmaišykite ir šiek tiek mažiau nei pusę kiekio supilkite į formą. Leiskite sustingti.

  3. Kokosiniam sluoksniui želatiną užpilkite vandeniu. Kokosų grietinėlę pakaitinkite su cinamono lazdele, kol užvirs. Sudėkite išbrinkusią želatiną, išmaišykite, suberkite cukrų ir tarkuotą žaliosios citrinos žievelę. Atvėsinkite ir perkoškite.

  4. Braškes supjaustykite nedideliais gabaliukais.

  5. Ant sustingusio geltonos spalvos sluoksnio pilkite visą baltojo sluoksnio tirpalą, įmaišykite pjaustytas braškes ir šilauoges. Dėkite į šaldytuvą sustingti.

  6. Kai baltas sluoksnis sustings, užpilkite likusį mango sluoksnio tirpalą. Stingdykite šaldytuve.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg