top of page

Švelniai vėsinantis desertas: kokosų ledai su avietėmis


naminiai ledai, aviečių ir kokosų ledai, desertas, vasaros desertai, Alfo receptai, vmg receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

6 asm.

Gaminimas 30 min.

Reikia:

  • 500 ml kokosų kremo / grietinėlės / riebaus pieno

  • 50 ml agavų sirupo

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo

  • 100 ml aviečių uogienės

1. Nupilkite 100 ml kokosų kremo, likusį sumaišykite su agavų sirupu ir žiupsneliu druskos, pradėkite kaitinti. Kai mišinys bus gana karštas, išmaišykite krakmolą atidėtame kreme. Plona srovele supilkite mišinį nuolat maišydami.

2. Palengva kaitinkite, bet neužvirinkite. Masė turi sutirštėti. Supilkite ją į stačiakampį metalinį indą. Paimkite maistinę plėvelę ir uždenkite ledų paviršių – lengvai prispauskite prie viso paviršiaus.

3. Šaldykite 12 val. Po to sudėkite masę į ledų gaminimo aparato indą ir gaminkite ledų aparatu.

4. Sutirštėjusius ledus supilkite į formą, ant viršaus užpilkite uogienės ir lengvai pamaišykite šakute. Dėkite į šaldiklį min. 15 val.

5. Prieš patiekdami išimkite ledus ir laikykite juos pusvalandį šaldytuve. Šie ledai tirpsta greičiau nei įprastiniai.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page