top of page

Švediškai keptos bulvės


Reikia:

  • 4 didelių bulvių

  • 4 rūkytos šoninės juostelių

  • ryšulėlio čiobrelio

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • kelių skiltelių česnako

  • druskos, juodųjų pipirų


1. Bulves nuplaukite, jeigu reikia – nuskuskite.

2. Naudodami aštrų peilį maždaug kas 3 mm padarykite lygias įpjovas.

3. Bulves aptepkite alyvuogių aliejumi ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

4. Tuomet smulkiai supjaustykite česnaką, sumaišykite su keliais šaukštais aliejaus. Išimkite bulves, kelias minutes vėsinkite.

5. Į pjaustytų bulvių tarpelius sudėkite šoninės juosteles ir aptepkite aliejaus ir česnako mišiniu.

6. Pagardinkite druska, pipirais ir į tarpelius įdėkite čiobrelio šakelių. Kepkite dar apie 15 min.

Naujausi įrašai

bottom of page