AŠ Ikona vmgonline

Šlapias aguoninis bananų pyragas, kuriame sunaudosite ir bananų žieves



#Alfasvienasnamuose ir video receptą žiūrėkite ČIA



Aguoniniam pyragui iškepti reikia:

  • 500 g bananų (gerai prinokusių)

  • 1 citrinos sulčių ir žievelės

  • 1.5 šaukštelio DR. OETKER kepimo miltelių

  • DR. OETKER vanilinio cukraus

  • 100 g migdolų miltų

  • 150 g sutirštinto pieno

  • 50 g miltų

  • 1 pak. OREO sausainių

  • 3 kiaušinių

  • 50 g sviesto

  • 75 g maltų aguonų

  • 75 g duonos trupinių

  • 50 g DANSUKKER cukraus


1. Nulupkite bananus. Į virtuvinį kombainą sudėkite bananų žieves be viršutinio kotelio. Įmuškite kiaušinius, suberkite DANSUKKER cukrų, supilkite sutirštintą pieną, sudėkite minkštą sviestą. Viską sumalkite.

2. Į masę supilkite aguonas su duonos trupiniais. Suberkite DR. OETKER vanilinį cukrų, DR. OETKER kepimo miltelius, migdolų miltus. Viską sumalkite.

3. Įtarkuokite citrinos žievelės, suberkite miltus ir vėl viską sumalkite.

4. Bananą perpjaukite į 4 dalis ir supjaustykite gabaliukais.

5. Į sviestiniu popieriumi išklotą formą pilkite dalį tešlos, tada sudėkite pjaustytus bananus. Sulaužykite sausainius per pusę ir dalį jų dėkite į tešlą. Supilkite likusią tešlą. Ant viršaus įmerkite sausainius.

6. Dėkite į 170 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 minutes. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti su mediniu smeigtuku.

7. Iškepusį pyragą galite apšlakstyti citrinos sultimis.


ALFO PATARIMAI:

· Vietoje sausainių galite įdėti uogų ar džiovintų vaisių.

· Vietoje OREO galite rinktis kitus mėgstamus, panašaus tipo sausainius.

·Pyragui rinkitės gerai prinokusius bananus, gali būti parudavusi žievė. Svarbu, kad nebūtų perdžiūvę.

· Pyragas ypatingai skanus dar karštas su ledais

· Pyragą galite pertepti DR. OETKER kremais, pudingais, o papuošti DR. OETKER glazūromis ar pabarstukais.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg