Skaitomiausiųjų TOP5: viskas apie džiaugsmą švęsti gyvenimą!

Laikas staiga stabtelėjo ir prisipildė nostalgiškų kvapų, ilgai lauktų susitikimų, apsikabinimų ir pokalbių. Ką labiausiai skaitėte šią šventinę savaitę?

Savaitę pradėjome garsių Lietuvos šefų idėjomis, ką skanaus pasigaminti Kalėdoms. Vytautas Samavičiaus pasidalino obuolių sultyse marinuotos antienos krūtinėlės su bulvių-moliūgų rizotu, Honorata Lyndo – anties kulšelių su karamelizuotomis kriaušėmis receptu, o Alfas Ivanauskas – plikytos tešlos pyrago su ledais receptu. Visas idėjas rasite čia, nes jos tinka ne tik Kalėdoms.

VMG nuotr.

Jokios šventės be baltos mišrainės neįsivaizduojamos, todėl kviečiame išbandyti tiesiog neatsivalgomą jos variaciją: orkaitėje keptos daržovės, permaišytos tuno majonezu, suteikia šiam tradiciniam patiekalui išskirtinio skonio.

VMG nuotr.

Kaip ir kiekvieną pirmadienį, pirmadienį prieš šventes laidoje „Alfas vienas namuose“ Alfas ruošė šventinius patiekalus: žuvienę su jūrų gėrybėmis ir pomidorais, raudonojo vyno medų ir įdarytus kiaušinius Kalėdoms. Šventės tęsiasi, receptai galioja!

VMG nuotr.

Silkės su pomidorais ir juodos duonos trupiniais receptas subalansuotas Kūčioms, tačiau gaivumo suteiks bet kokiai progai.

VMG nuotr.

Šiemet Alfas Ivanauskas įgyvendino seniai puoselėtą svajonę apie visiškai tvarų, aplinkai draugišką kalėdinį medį ir savo namuose trimetrinį kėnį papuošė tik natūraliomis, perdirbamomis, suyrančiomis arba stiprią emocinę reikšmę turinčiomis, iš kartos į kartą keliaujančiomis dekoracijomis, kurios net ir šventėms atsitraukus lieka „gyventi“ namuose. Pamatykite, kad tai, kas tvaru, gali būti neįtikėtinai įspūdinga. Galeriją rasite čia.

VMG nuotr.

Gražių ir gardžių švenčių!