top of page

Žuvienė su jūrų gėrybėmis ir pomidorais (Receptas)

Šventinės sočios sriubos receptas, kuris puikiai tiks kalėdiniams pietums – žuvienė su jūrų gėrybėmis ir pomidorais!


Žuvienė su jūrų gėrybėmis ir pomidorais, receptas
VMG nuotr.


Žuvienei su jūros gėrybėmis ir pomidorais pagaminti reikia:

  • 2 svogūnų

  • 4 skiltelių česnako

  • 1 saliero stiebo

  • 60 g šviežios lašišos

  • 200 g LAPINO PUOTOS triušienos juosmeninės dalies filė

  • 1 saujos bazilikų

  • 1 saujos petražolių

  • 4 šakelių rozmarino

  • 4 šakelių čiobrelio 2 laurų lapų

  • 7 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“

  • 300 g jūrų gėrybių (midijų, kalmarų, mažų aštuonkojų, krevečių)

  • 30 g itališkos vytintos dešros „Nduja di Spilinga“

  • Keleto KOTANYI kalendros grūdelių

  • 2 NATUR COMPAGNIE ekologiško sultinio kubelio su Provanso žolelėmis

  • 1 NATUR COMPAGNIE ekologiško sultinio kubelio su daržovėmis

  • 1 l karšto vandens

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų su druska

  • 800 g konservuotų pomidorų be odelių

  • 2 KOTANYI cinamono lazdelių

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės


1. Svogūnus ir česnakus sudėkite į ELECTROLUX smulkintuvą ir susmulkinkite. Salierą supjaustykite nedideliais gabalėliais.

2. Lašišą supjaustykite didesniais gabalėliais, petražoles susmulkinkite.

3. Į puodą supilkite 5–6 šaukštus aliejaus, suberkite svogūnus, česnakus, laurų lapus bei rozmarino ir čiobrelio šakeles.

4. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, suberkite jūrų gėrybes, dėkite dešros gabalėlius, berkite kalendrų grūdelius, viską apkepinkite. Įberkite druskos.

5. Sultinio kubelius ištirpinkite karštame vandenyje.

6. Išimkite iš keptuvės jūrų gėrybes ir trumpai apkepkite lašišą. Įberkite aitriųjų paprikų su druska.

7. Apkepusią lašišą išimkite ir sudėkite apkepti pjaustytą triušieną su salierais.

8. Kai svogūnai pasidarys permatomi, sudėkite konservuotus pomidorus. Supilkite karštą sultinį, dėkite cinamono lazdeles. Suberkite apkepusią triušieną ir salierus, išmaišykite. Kai viskas užvirs, pavirkite dar 7–8 min. Sudėkite žuvį, jūrų gėrybes, išmaišykite ir palikite 2–3 min. išjungus ugnį pastovėti.

9. Įtarkuokite citrinos žievelės. Patiekite į dubenėlį įdėję petražolių ir bazilikų, pilkite sriubą, galite šalia padėti duonos riekelę.


ALFO PATARIMAI:

· Sriubai galite naudoti Jūsų mėgstamas jūrų gėrybes.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page