Skaitomiausiųjų TOP5: nuo neišvaizdžių pyragų, #zerowaste pusryčių iki itin apetitiškos vištienos

Saulė, sniegas, Kaziukas, rinkimai. Atsikvėpti galime virtuvėje: gamindami ir vėliau mėgaudamiesi rezultatais.

Ką labiausiai skaitėte šią savaitę?

VMG nuotr.

Brokolis yra labai vertinga daržovė, tačiau labai dažnai ima ir suvysta, kol sugalvojame, ką iš jo ar su juo pagaminti. Atrinkome 10 receptų, pagal kuriuos patiekalus pietums ar vakarienei pagaminsite greitai ir lengvai.

VMG nuotr.

Pirmadienį unikalioje kulinarinėje laidoje ALFO VILA Alfas gamino gardžius patiekalus, kurie pradžiugins ir namiškus, ir užsukusius svečius: naminį pomidorinį rizotą, vermuto ir limonado želė-kokteilį ir gaivinančią gvazdikėlių, šalavijų ir mėtų arbatą.

Laidą dar kartą visada galite peržiūrėti čia.

Alfo Ivanausko nuotr.

Šis vos iš kelių ingredientų kepamas pyragas dar vadinamas Šv, Jokūbo pyragu. Pasak legendos, juo būdavo vaišinami Santiago de Compostela piligrimai. Pyragas neišvaizdus, tačiau tikrai gardus ir suteikiantis energijos.

VMG nuotr.

Gardi, traški ir sultinga vištiena, kurią valgant norėsis apsilaižyti pirštus. Alfo receptas, pagal kurį šis visų geidžiamas patiekalas pavyks iš pirmo karto ir nuo stalo dings per kelias minutes.

VMG nuotr.

Puikus pusryčių patiekalas, kuriam pagaminti tinka viskas, ką rasite šaldytuve, ir tai, kas liko po vakarienės. Neišmeskite maisto likučių, verčiau gaminkite fritatas. Tai vienas tvariausių receptų! Gal naują savaitę rytoj pradėkite nuo šio patiekalo?

VMG nuotr.

Iki.