top of page

Visų mėgstamas karamelizuotų svogūnų pyragas

Tai ir pyragas, ir pica, ir užkandis. Kaip pavadinsi, nepagadinsi. Patiekalas ir receptas, kurį verta įtraukti į savo receptų knygeles.

karamelizuotų svogūnų pyragas, receptas, Alfo receptai
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

#Alfodidysiskulinarinissou laidas galite žiūrėti čia


Karamelizuotų svogūnų pyragui-picai reikia:

  • 300 g miltų

  • 150 g minkšto sviesto

  • 120 ml pieno

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • SANTA MARIA akmens druskos

  • 500–600 g raudonųjų svogūnų

  • 2 šaukštų DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 50 ml balzaminio acto

  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • 1 KITCHEN ME karštai rūkytos antienos filė su oda

  • Saujos ekologiškų džiovintų abrikosų

  • Žalumynų papuošti

  • Aliejaus kepti ir formuoti tešlą

  1. Miltus, kepimo miltelius ir SANTA MARIA akmens druską suberkite į kombaino indą, sudėkite minkštą sviestą, supilkite pieną ir užminkykite tešlą. Aliejumi suvilgytomis rankomis suformuokite paplotį, kurį padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

  2. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, suberkite į keptuvę su aliejumi ir apkepkite. Kai svogūnai suminkštės, suberkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų ir kepkite 3–4 min., supilkite balzaminį actą, pasūdykite, užberkite SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“ ir kepkite, kol actas nugaruos. Nukaiskite.

  3. KITCHEN ME karštai rūkytą antienos filė su oda supjaustykite plonais griežinėliais, džiovintus abrikosus – plonomis juostelėmis. Sudėliokite jas ant tešlos papločio, sužerkite svogūnus, sudėliokite antienos filė gabaliukus.

  4. Kepkite 25–30 min. įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje.

  5. Patiekite su mėgstamais žalumynais.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page