
4 asm.
Gaminimas 15 min.
Virimas 10 min.
Reikia:
500 g baltųjų smidrų
30 g sviesto
½ citrinos sulčių
Žiupsnelio druskos
Prieš gamindami smidrus 20 min. užmerkite šaltame vandenyje.
Nulaužkite smidrų galiukus (maždaug 1 cm), iki viršūnėlės nuvalykite daržovių skustuku. Suriškite smidrus į ryšulėlį.
Užvirinkite vandenį aukštame ir siaurame puode, pasūdykite, įdėkite sviesto, įstatykite smidrų ryšulėlį taip, kad jų galvutės būtų virš vandens, ir virkite apie 10 min.
Ar smidrai išvirę, patikrinkite naudodami šakutę: vieną smidrą dėkite ant šakutės – jei lengvai išlinksta, išvirė. Išvirusius smidrus išimkite, atriškite, pašlakstykite citrinos sultimis ir laikykite šiltai. Patiekite su padažu.
* Vandenį nuo smidrų virimo išsaugokite ir išvirkite sriubą.
Pagrindinis padažas
50 g sviesto
1 šaukšto miltų
100 ml grietinėlės
Vandens nuo smidrų virimo
Žiupsnelio druskos
Ištirpinkite keptuvėje sviestą, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Nuolat maišydami plona srovele supilkite 100 ml vandens nuo smidrų virimo. Supilkite grietinėlę, užvirinkite.
Reikalui esant, galite padažą pertrinti per sietelį.
I variantas:
+ supjaustyti kubeliais kietai virti kiaušiniai
II variantas:
+ smulkiai supjaustytas vytintas kumpis
III variantas:
+ smulkiai supjaustyti marinuoti arba kepti grybai
IV variantas:
+ smulkiai supjaustytos prieskoninės žolelės
Skanaus!