top of page

Vilniaus „brunch’ų“ reidas: VMG įvertino net 10 vietų, kuriose verta pradėti rytą

Nieko nėra geriau už tingius vasaros savaitgalius: išsivartai iš lovos – jau pietūs, oras gaivus, miestas ištuštėjęs, metas nei pusryčiauti, nei pietauti. Štai kam reikalingi vėlyvieji pusryčiai, liaudyje vadinami anglišku terminu su lietuviška galūne: „brunch’as“. Jeigu „brunch’as“ jums asocijuojasi su Benedikto kiaušiniais, pasistengsime įrodyti, kad taip nėra, nes vėlyvųjų pusryčių meniu Vilniuje – platus ir įvairus.  Rekomendacijas, kur geriausia mėgautis vėlyvaisiais pusryčiais, palikite mums, jums liks tik rezervuoti staliuką.

ALIVE

Restoranas „Alive“ Vilniuje žinomas  kaip augalinio maisto meka, kur renkasi tiek vegetarai ar veganai, tiek žalesnį ir įvairesnį maistą dievinanti publika. Šefas Paulius meta sau dar vieną iššūkį ir žada pristatyti „all you can eat“ tipo vėlyvuosius pusryčius. Už vos 11 eurų galėsite prisikrauti pilnas lėkštes augalinio maisto, kurio įvairove šefas Paulius  Janušas pažada kaskart nustebinti iš naujo. Augalinės kilmės „brunch’as“ čia prasidės nuo rugsėjo. Laukti liko nedaug, o mums teko išskirtinė galimybė pamatyti jį pirmiems.

Išskirtinumas: jei atsibodo tradiciniai vėlyvieji pusryčiai su tradiciniais patiekalais, „Alive“ būsite sužavėti naujų skonių ir derinių. Jokių kiaušinių ir pieno produktų, kas įprasta pusryčiams, nerasite, rasite netikėtumą, dėl kurio tikrai sugrįšite.

Kada: kiekvieną sekmadienį nuo rugsėjo, nuo 12.00 iki 16.00 val.

Kur: Gedimino pr. 31, Vilnius

Ant grilio keptas kukurūzas su šaltalankių padažu. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Grilyje keptas kukurūzas su šaltalankių padažu. (Valerijos Stonytės nuotr.)


Sumuštinis su seitanu. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Sumuštinis su seitanu. (Valerijos Stonytės nuotr.)


Keptuvėje keptas kūginis kopūstas su pasiflorų padažu ir daržovėmis. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Keptuvėje keptas kūginis kopūstas su pasiflorų padažu ir daržovėmis. (Valerijos Stonytės nuotr.)


Lietiniai su agavų žele ir šviežiomis uogomis (Valerijos Stonytės nuotr.)

Lietiniai su agavų želė ir šviežiomis uogomis (Valerijos Stonytės nuotr.)


ATOSTOGOS

Desertinėje „Atostogos“ vėlyvieji pusryčiai kvepia namais. Tiek patiekalų įvairovė, tiek aptarnavimas, tiek neįpareigojanti aplinka šaukte šaukia – čia ateikite su visa šeima. Ekologiškas jogurtas, laimingų vištų kiaušiniai, Benediktai, darbo dienomis patiekti ant belgiško vaflio (savaitgaliais ant bandelės, tačiau darbo dienų variantas žymiai įdomesnis) – visa tai norisi kartoti kasdien, o geriausia, kad tai daryti galima, nes čia vėlyvuosius pusryčius rasite ne tik savaitgaliais. Tiesa, savaitgalių meniu šiek tiek skiriasi, bet taip net įdomiau.

Išskirtinumas: varškėtukai, apie kuriuos turbūt yra girdėję visi saldžių pusryčių mėgėjai Vilniuje. Juos galima užsisakyti ir kaip pusryčių patiekalą, ir kaip desertą.

Kada: I–II, VI–VII 10.00–14.00 val.; III ir V 8.00–14.00 val.

Kur: M. K. Čiurlionio g. 8, Vilnius

Benedikto kiaušiniai, patiekiami ant belgiško vaflio, su salotomis, trumų aliejumi ir virtu itališku „cotta“ kumpiu. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Benedikto kiaušiniai, patiekiami ant belgiško vaflio, su salotomis, trumų aliejumi ir virtu itališku „cotta“ kumpiu – 7 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


Naminė granoa su ekologišku jogurtu, klevų sirupu ir šviežiomis uogomis - 4,50 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Naminė granola su ekologišku jogurtu, klevų sirupu ir šviežiomis uogomis – 4,50 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


Ypatingieji varškėčiai su ekologiška varške, natūralia vanile, namine karamele ir šviežiomis uogomis - 6 Eur. Šviežios uogos pridedamos už papildomą 1 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Ypatingieji varškėčiai su ekologiška varške, natūralia vanile, namine karamele ir šviežiomis uogomis – 6 Eur. Šviežios uogos pridedamos už papildomą 1 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


BIZARRE

Nieko paprasto iš daugiau nei 20 „brunch’o“ patiekalų čia nesitikėkite. Belgų tautybės šefas Gilles Dumont’as pusryčių meniu kūrybai įkvėpimo semiasi iš savo tėvynės virtuvės bei, žinoma, kelionių, palikusių didžiausią įspūdį. Todėl čia galima paragauti ir itališkosios gaspačo ar pesto linguini, prancūziškų kruasanų ir skrebučių bei, žinoma, belgiškų vaflių. Na, o jei sekmadienio negalite pradėti be austrių ir mimozos kokteilio, lankytis „Bizarre“ vėlyvuosiuose pusryčiuose turėtų tapti tradicija. Meniu atnaujinamas kas mėnesį, pagal sezoniškumą, todėl to, kas buvo patiekta mums, nuo rudens galite ir neberasti.

Išskirtinumas: belgiški vafliai, kuriuos šefas Gilles kepa pagal tradicinį receptą. Juos galima rinktis arba saldžius –su klevų sirupu ir įvairiausiomis to sezono uogomis, arba sūrius – su vištiena, saldžiu čili padažu ir avokadais.

Kada: šeštadieniais nuo 11.00 iki 17.00 val., sekmadieniais nuo 11.00 iki 16.00 val.

Kur: Pylimo g. 38, Vilnius

Granola su jogurtu ir uogomis - 4 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Granola su jogurtu ir uogomis – 4 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


Vafliai su miško uogomis ir klevų sirupu - 5 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Vafliai su miško uogomis ir klevų sirupu – 5 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


Belgiški vafliai su traškia vištiena, saldžiu čili padažu r avokadais - 7 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Belgiški vafliai su traškia vištiena, saldžiu čili padažu ir avokadais – 7 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


Traškios burokėlių salotos su sūrio rutuliukais, graikiniais riešutais ir medumi - 9 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Traškios burokėlių salotos su sūrio rutuliukais, graikiniais riešutais ir medumi – 9 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


DRAMA BURGER

Pripažinkite, savaitgaliais norisi pamiršti dietas ir suvalgyti tai, ko paprastai į mitybą neįtraukiate. Vieną iš tokių kartų tai neabejotinai būna mėsainis, todėl nesiūlome jo rinktis greitojo maisto restorane – vėlyvuosius pusryčius siūlome sutikti su gurmė burgeriais. „Drama Burger“ komanda vėlyvuosius pusryčius siūlo jau ne vienus metus ir sako, kad anksčiau meniu buvo įvairesnis, bet svečiai tarė žodį ir dabar ten puikuojasi tik labiausiai numylėti patiekalai. Jei negalite pusryčiauti neparagavę Benedikto kiaušinių, užsisakykite juos su pastrami jautiena – tokie Vilniuje vieninteliai.

Išskirtinumas: savaitgalio „Bloody Mary“ kokteilis su šefo Adamo slaideriu – mini mėsainiu. Tai tikras dinamitas ir „brunch’o“ topas. Kaip sako „Drama Burger“ restorane: ir pavalgai, ir atsigeri, ir jautiesi geriau.

Kada: šeštadieniais ir sekmadieniais nuo 10.00 iki 16.00 val. Prekybos centre „Panorama“ įsikūrusiame restorane nuo 10 val. iki pat pietų Benedikto kiaušiniai ruošiami kasdien.

Kur: Gedimino pr. 31, Verkių g. 39, Saltoniškių g. 9 (PC „Panorama“), Vilnius

Du pastrami Benedikto kiaušiniai - 6,99 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Du pastrami Benedikto kiaušiniai – 6,99 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


Amerikietiški blynai su gruzdinta šonine, klevų sirupu, degintu sviestu - 5,49 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Amerikietiški blynai su gruzdinta šonine, klevų sirupu, degintu sviestu – 5,49 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


Savaitgalio „Bloody Mary“ su mini burgeriu (brandintos jautienos maltinukas, čederio sūris, baltieji svogūnai, „chipotle“ ir rūkytų paprikų majonezai). - 8,99 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Savaitgalio „Bloody Mary“ su mini mėsainiu (brandintos jautienos maltinukas, čederio sūris, baltieji svogūnai, „chipotle“ ir rūkytų paprikų majonezai) – 8,99 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


HABIT

„Nuostabi šakšuka“, – greičiausiai yra tai, kas apie šį restoraną girdima dažniausiai. Be šakšukos čia dar rasite itin platų meniu, iš kurio galėsite rinktis. Kaip jau VMG komandai yra minėję restorano įkūrėjai, vėlyviesiems pusryčiams čia skiriamas ypatingas dėmesys, nes rytas – ypatingas metas, todėl kiekvienam skoniui turi būti po patiekalą. Juk nekaip prasidėjęs rytas lemia visą dieną, ar ne? Restorane „Habit“ rytą, kad ir vėlyvą, pradėsite neprastai ir net, sakykime, nepaprastai, nes čia bus išpildyti jei ne visi, tai bent dauguma rytinių gurmaniškų jūsų norų.

Išskirtinumas: jau minėta šakšuka. Iki „Habit“ atsidarymo retas kuris Lietuvoje buvo girdėjęs apie šį tradicinį šiaurės afrikiečių patiekalą. Dabar jo nori visi. Šakšuką galite rinktis raudoną arba žalią, t. y. su pomidorų arba špinatų ir lapinių kopūstų padažu.

Kada: I–V 8.00–11.00 val.; VI 9.00–14.00 val.; VII 9.00–16.00 val.

Kur: Gedimino pr. 32A, Vilnius

Amerikietiški blyneliai su šonine, klevų sirupu ir mėlynėmis - 6 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Amerikietiški blynai su šonine, klevų sirupu ir mėlynėmis – 6 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


„Royale“ kiaušiniai su restorane rūkyta lašiša ir „Yuzu Hollandaise“ padažu - 8,50 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

„Royale“ kiaušiniai su restorane rūkyta lašiša ir „Yuzu Hollandaise“ padažu – 8,50 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


Žalioji šakšuka su špinatų ir lapinių kopūstų padažu, kedrinėmis pinijomis ir fetos sūriu - 8 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Žalioji šakšuka su špinatų ir lapinių kopūstų padažu, kedrinėmis pinijomis ir fetos sūriu – 8 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


PANAMA FOOD GARDEN

Vasarą bent jau svajonėse pusryčiams rinksitės paplūdimį ir jūros ošimą fone, mišką ir aplink sumuštinį neramiai dūzgiančius vabzdžius, sodybą už miesto ir inkile susisupusius, maloniai čirškančius paukščius. Tokiai aplinkai tikrai netiks jokie benediktai – reikia kažko gyvo, tiesiai iš daržo. „Panama Food Garden“ tai ir siūlo, ir ne tik vasarą, bet ir rudenį bei pavasarį. Šiam restoranui tikrai galima pavydėti žalios terasos, o šefui – kūrybiškumo gaminant gamta ir žaluma alsuojančius patiekalus. Jei labai mėgstate kavą, tačiau norite šio to gaivesnio, patikrinome ir rekomenduojame žaliąjį kokteilį su špinatais, avokadais, citrusinių vaisių sultimis ir bananais. Akys atsimerks plačiau nei išgėrus espresso, o ir energijos užteks gerokai ilgesniam laikui.

Išskirtinumas: daržovių blyneliai su ikrais ir grūdėtąja varške – tarsi bulvinio blyno ir daržovių blyno meilės vaisius, aprengtas prabangiais drabužėliais. Tai visų blynų mėgėjų svajonių išsipildymas ir tikrai sveikesnis pasirinkimas nei saldūs miltiniai blynai.

Kada: šeštadieniais ir sekmadieniais 12.00–14.00 val. (kartais vėlyvieji pusryčiai atšaukiami, tad pasiskambinkite rezervuoti iš anksto)

Kur: Vykinto g. 17A, Vilnius 

Daržovių blyneliai su grudėta varške, ikrais, špinatais ir daigintais grikiais - 6,50 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Daržovių blyneliai su grūdėtąja varške, ikrais, špinatais ir daigintais grikiais – 6,50 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


Žaliasis kokteilis - 3 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Žaliasis kokteilis – 5 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


Šakšuka su daržo gėrybėmis - 6,50 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Šakšuka su daržo gėrybėmis – 6,50 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


STEBUKLAI

Daug keliaujantis ir pasaulio virtuvėmis nuolatos besidomintis restorano „Stebuklai“ šefas Martynas Praškevičius pusryčiams idėjų ieško tikrai ne Lietuvoje, nors galima išvysti ir lietuviško daržo produktų. Nors meniu yra ir visų dievinamas Benedikto kiaušinis, pačiam Martynui jis jau pabodęs: „Pusryčiams juk nesinori valgyti to paties kaip visada, tad kam apsiriboti kiaušiniais. Meniu turime įvairesnių patiekalų, kurie pirmą kartą ragaujančius svečius nustebina ir parodo kitą pusryčių paveikslą.“

Išskirtinumas: jūsų pageidavimų išpildymas. Jei meniu neišvysite to, ko tą rytą norisi, pavyzdžiui, salotų, gražiai paprašytas šefas išpildys jūsų prašymą. Tačiau pirmiausia paklauskite padavėjų rekomendacijų – jie iš meniu parekomenduos tai, ką galbūt užsimiegojusios jūsų akys pražiopsojo.

Kada: darbo dienomis nuo 9.00 iki 11.00, savaitgaliais nuo 9.00 iki 14.00 val.

Kur: Gynėjų g. 14, Vilnius

Rikotos sūrio blyneliai su rūkyta lašiša, špinatais ir kaparėlių padažu - 7,50 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Rikotos sūrio blyneliai su rūkyta lašiša, špinatais ir kaparėlių padažu – 7,50 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


Vietoje kepta duona „Brioche“ su „Cheddar Vintage“ padažu, Portobello grybais, špinatais, trumų aliejumi ir laimingų vištų kiaušiniu - 8 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Vietoje kepta duona „Brioche“ su „Cheddar Vintage“ padažu, Portobelo grybais, špinatais, trumų aliejumi ir laimingų vištų kiaušiniu – 8 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


SUGAMOUR

Prancūziška dvasia alsuojantis restoranas gali pasiūlyti platų pusryčių meniu: nuo 8 rūšių Benedikto kiaušinių iki saldžių Siuzetės blynelių. Pasak restorano šefės Aldonos Gečienės, per pusryčius virtuvė čia vos spėja suktis. Paklausus, kodėl, šefė nusišypso ir atsako: „Čia gera atmosfera, štai kodėl!“ Nors, žinoma, „Sugamour“ terasa yra viena gražiausių Vokiečių gatvėje ir čia be rezervacijos savaitgaliais retai rasite, kur prisėsti, tačiau tokiam klientų antplūdžiui vien atmosferos nepakaktų – tam įtakos turi ir platus vėlyvųjų pusryčių meniu.

Išskirtinumas: net 8 rūšių Benedikto kiaušiniai. Kai kam jie jau pabodęs reikalas, tačiau vilniečiai vis dar eina iš proto dėl „Sugamour“ benediktų. Čia juos ruošia kaip Paryžiuje!

Kada: nuo 8.00 iki 16.00 kasdien (rudenį pusryčiauti galėsite nuo 7.00 val.)

Kur: Vokiečių g. 11 ir Bernardinų sode (tiesa, ten meniu kiek siauresnis), Vilnius

Bolivinių balandų košė su keptomis daržovėmis ir avokadais, kiaušiniu be lukšto, špinatais, česnaku, parmezano traškučiais - 6,50 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Bolivinių balandų košė su keptomis daržovėmis ir avokadais, kiaušiniu be lukšto, špinatais, česnaku, parmezano traškučiais – 6,50 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


Ispaniškas „Benediktas“ su šparagais, serano kumpiu, angliška bandele ir naminiu olandišku padažu - 7,80 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Ispaniškas benediktas su šparagais, serano kumpiu, angliška bandele ir naminiu olandišku padažu – 7,80 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


Kepti varškėčiai su aviečių tyre, grietine ir šviežiomis uogomis - 7,50 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Kepti varškėčiai su aviečių tyre, grietine ir šviežiomis uogomis – 7,50 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


TIME

Restoranas „Time“ į vėlyvuosius pusryčius žiūri kitaip nei dauguma restoranų, galbūt todėl, kad juos pradėjo organizuoti jau prieš 4–5 metus. Pirmiausia, ten pusryčiai tikrai vėlyvieji ir vyksta tik sekmadieniais. Antra, šis „brunch’as“ – bufeto tipo: šalti užkandžiai dėliojami padėkluose, jų galima dėtis, kiek geidžia širdis. Karšti patiekalai rikiuojasi prie pat virtuvės. „Time“ gan didelis, tačiau vėlyviesiems pusryčiams priima ne daugiau nei 70 žmonių, todėl išankstinė registracija – būtina.

Išskirtinumas: restoranas leidžia savo svečiams pamiegoti ir sukviečia juos tarsi sekmadienio ritualui. Už 29 Eur galima mėgautis maistu tiek, kiek geidžia širdis. Be to, čia svečių laukia seliava – žuvis, kurią Vilniuje siūlo greičiausiai tik šis restoranas.

Kada: svečiai priimami nuo 12.30 iki 14.00 val., pats „brunch’as“ vyksta iki 16 val. ir tik sekmadieniais (nuo rugsėjo)

Kur: Mindaugo g. 27, Vilnius

Jautienos tartaras (Valerijos Stonytės nuotr.)

Jautienos tartaras su kedrinėmis pinijomis (Valerijos Stonytės nuotr.)


Sūdyta seliava su rūkytu seliavos „pâté“ (Valerijos Stonytės nuotr.)

Sūdyta seliava su rūkytu seliavos pâté (Valerijos Stonytės nuotr.)


Tuno tartaras. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Tuno tartaras. (Valerijos Stonytės nuotr.)


TOWN

„Brunch’ą“ restorane „Town“ galima apibūdinti vienu žodžiu – sofistikuotas (angl. sophisticated). Čia patiekiami itin tradiciniai, klasikiniai vėlyvieji pusryčiai, nemėgstantiems drąsių pasirinkimų, bet trokštantiems aukščiausio lygio kokybės ir laiko patikrintų receptų. Priekaištų neturintis aptarnavimas ir jaukus interjeras sukuria ramią oazę, kurioje galima pasislėpti nuo rytinio Gedimino prospekto šurmulio.

Išskirtinumas: purūs „Town“ blyneliai su abrikosų džemu, sirupu, jogurtu ir uogomis. Blynelių atrodo daug, tačiau nesugalvokite dalintis, nes savo lėkštėje jų kaipmat nebeišvysite.

Kada: I–V 9.00–11.00 val., VI 10.30–13.30 val., VII 10.30–14.30 val.

Kur: Gedimino pr. 26, Vilnius

Trijų kiaušinių omletas su pasirinktais trimis priedais (nuotraukoje - su kumpiu, pievagrybiais ir čederio sūriu) - 5 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Trijų kiaušinių omletas su pasirinktais trimis priedais (nuotraukoje: su kumpiu, pievagrybiais ir čederio sūriu) – 5 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


Benedikto kiaušiniai su avokadais ir lašiša - 6,50 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Benedikto kiaušiniai su avokadais ir lašiša – 6,50 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


Naminis sviestinis ragelis - 3,50 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Naminis sviestinis ragelis su lašiša – 3,50 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


„Town“ blyneliai - 5 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

„Town“ blyneliai – 5 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)


Turite savo mėgstamiausią „brunch’o“ vietą Vilniuje, tačiau sąraše jos nėra? Rašykite mums „Facebook“ paskyroje ir rudenį pridėsime jūsų mylimą restoraną per pakartotinį vėlyvųjų pusryčių reidą!

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.


Naujausi įrašai

bottom of page