6-8 asm.
Gaminimas 30 min.
Zzz 12 val.
Reikia:
500 g vištienos kepenėlių
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
50 g sviesto
500 g svogūnų
200 ml baltojo saldaus vyno
300 ml (36 %) grietinėlės
žiupsnelio šviežių čiobrelių
druskos, pipirų
300 g abrikosų džemo
saujos džiovintų abrikosų
100 ml baltojo sauso vyno
10 g smulkintos želatinos
1. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų. Suberkite smulkintus svogūnus ir maišydami kepkite, kol suminkštės.
2. Sudėkite kepenėles, apkepinkite. Supilkite saldų vyną. Patroškinkite, kol vynas nugaruos.
3. Supilkite grietinėlę, įberkite druskos, pipirų ir čiobrelių. Troškinkite dar apie 15 min.
4. Masę sudėkite į virtuvinio kombaino indą ir sutrinkite iki vientisos masės.
5. Paruoštą pašteto masę sudėkite į indą.
6. Karštame vyne ištirpinkite želatiną (jei naudojate nesmulkintą želatiną, ją reikėtų išbrinkinti šaltame vandenyje ir tada ištirpinti). Išmirkykite abrikosus.
7. Į elektrinio smulkintuvo indą suberkite abrikosus, supilkite džemą ir sutrinkite tiek, kad liktų abrikosų gabalėlių.
8. Supilkite ištirpusią želatiną su vynu, gerai išmaišykite ir užpilkite ant pašteto.
9. Indą įdėkite į šaldytuvą ir palikite sustingti (geriausia – per naktį).
Comments