Vištiena terijakio padaže su „muštais“ agurkais (Receptas)

Labai apetitiškas ir greitai pagaminamas patiekalas, kurio didžioji intriga – „mušti" agurkai. Kas jie tokie?

Vištiena terijakio padaže su muštais agurkais, Alfo receptai, mušti agurkai, terijakio padažas VMGonline receptai
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 20 min.

Zzz 2– 3 val.

Kepimas 10 min.


Vištienai su „muštais" agurkais pagaminti reikia:

„Muštiems“ agurkams:

  • 500 g agurkų

  • 30 ml sojų padažo

  • 1 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių

  • 1 šaukšto cukraus

  • 3 šaukštų ryžių arba obuolių acto

  • 2 šaukštų sezamų aliejaus

  • 2 smulkintų skiltelių česnako

Vištienai:

  • 2 skiltelių česnako

  • Aliejaus (kepti)

  • 500 g vištienos filė

  • Žiupsnelio druskos

  • 30 g svogūnų laiškų

  • 100 g terijakio padažo

  • 1 šaukšto sezamų sėklų

1. „Muštiems agurkams“ agurkus nuplaukite, nusausinkite ir muštuku pamuškite taip, kad agurkai sulūžtų. Sudėkite juos į dubenį, taip pat sudėkite visus likusius produktus. Permaišykite ir laikykite šaltoje vietoje 2–3 val.

2. Vištienai supjaustykite česnaką. Pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

3. Vištienos filė supjaustykite juostelėmis, sužerkite į keptuvę su česnakais ir apkepkite iš visų pusių. Pasūdykite.

4. Svogūnų laiškus supjaustykite stambiai ir taip pat pakepinkite kartu. Supilkite terijakio padažą ir permaišykite kaitindami.

5. Patiekite vištieną su „muštais agurkais“, pabarstę sezamų sėklomis.


Skanaus!

Naujausi įrašai