Veganiški migdoliniai kūčiukai pagal Audrių ir Anželiką iš „Saldžių miškų"


 veganiški migdoliniai kūčiukai, vmgonline
Saldūs miškai nuotr.

Migdoliniai kūčiukai


Be glitimo

Veganiški


Kūčiukams pagaminti reikia:

  • 150 g migdolų miltų

  • 28 g gysločio luobelių + 80 ml vandens

  • 2 šaukštų klevų sirupo

  • 2 šaukštų aguonų

  • Žiupsnio druskos

  • 2 šaukštų tirpinto kokosų aliejaus

  • Šaukštelio alyvuogių aliejaus ir šaukštelis augalinio pieno aptepimui

1. Užpilkite gysločio luobeles vandeniu (jas brinkinti reikėtų ne ilgiau nei 5 min.);

2. Visus produktus sudėkite į dubenį ir sumaišykite.

3. Dėkite išbrinkintas luobeles, išmaišykite iš tešlos kukulį ir dėkite į šaldymo kamerą 15-25 min.

4. Formuokite nedidelius kūčiukus, aptepkite alyvuogių aliejaus ir augainio pieno mišiniu. Ant viršaus galite berti aguonas arba kanapių branduolius.

5. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje maždaug 20 min. Tuomet apverskite kiekvieną kūčiuką ir kepkite, kol lengvai apskrus kūčiukų viršus.

6. Valgykite jau visiškai atvėsusius.


Trumpa istorija:

„Nors mūsų šeimoje nuolat verda puodai ir orkaitėje kyla arba purūs šokoladiniai keksai, arba naminė Sourdough duona, kūčiukus pirmą kartą mes kepėme... šių metų gruodį! Kūčiukams didelės aistros nejutome, kol šeimoje susisupo du vaikai! Tada abu nėrėme į savo pačių vaikystės norus – kai svajojome apie tai, kaip užaugsime, apie didelę šeimą, namą tarp miškų, laimingus vaikus ir jaukias šeimos Kalėdas. O čia ir iškilo traškūs, kvapnūs kūčiukai. Taip susilipdė gerų kūčiukų receptai. Na, o kol jie susilipdė - išsiragavome jų iki pat tikrų Kalėdų.

Šie kvepia migdolais, juose tupinčios aguonos maloniai pokši burnoje, o klevų sirupas stebuklingu būdu karamelizuojasi ir kūčiukams visiškai atvėsus pakelia juos iki sausainių vardo!"




Skanaus!

Naujausi įrašai