Vasariškas aviečių desertas (receptas)

Gaivus, tirpstantis burnoje, lengvas ir tiesiog tobulas vasariško deserto su avietėmis ir ledais receptas kiekvienai gyvenimo progai.

vasariškas aviečių desertas, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

Laidą Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


6 asm.


Aviečių desertui pagaminti reikia:

  • 350 g grietinėlės 36 % rieb.

  • 37 g DR. OETKER vanilinio pudingo

  • 335 g OAT SIDE THE BOX avižinių ledų su avietėmis (atitirpintų)

  • 50 g mėgstamo likerio (apelsinų, aviečių)

  • 2 saujų aviečių

  • 10–12 šaukštų PAULUNS traškių javainių su šilkmedžių uogomis ir kardamonu

  • Mėtų lapelių (papuošimui)

  1. Į grietinėlę suberkite DR. OETKER vanilinį pudingą, kaitinkite ant ugnies ir viską maišykite, kol sutirštės.

  2. Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite OAT SIDE THE BOX avižinius ledus su avietėmis, viską išmaišykite.

  3. Supilkite likerį ir maišykite tol, kol masė taps vientisos konsistencijos.

  4. Į serviravimo indą (stiklinę ar ledainę) dėkite kremą, avietes, PAULUNS traškius javainius su šilkmedžių uogomis ir kardamonu, taip viską sluoksniuokite. Papuoškite mėtų lapeliais


ALFO PATARIMAI:

· Avietes galite pakeisti kitomis mėgstamomis rūgštesnėmis uogomis ar vaisiais.

· Desertas skaniausias tada, kai javainiai dar yra traškūs, todėl jį gaminkite iškart prieš patiekiant ar likus kelioms valandoms iki patiekimo.



Skanaus!

Naujausi įrašai