4 vnt.
Reikia:
120 ml ryžių acto
2 šaukštelių cukraus
žiupsnelio maltos aitriosios paprikos
1 morkos
1 trumpavaisio agurko
60 g baltojo ridiko
4 ryžių popieriaus lapų
150 g lašišos filė
1 žaliosios citrinos
½ šaukštelio druskos
kelių šakelių šviežios mėtos ir kalendrų (patiekti)
Padažui:
½ mango
1–2 šaukštų žuvies padažo („fish sauce“)
žiupsnelio rudojo cukraus
1 šaukšto žaliosios citrinos sulčių
Ryžių actą sumaišykite su cukrumi, druska ir aitriąja paprika.
Morką, agurką ir ridiką supjaustykite plonais šiaudeliais ir užpilkite paruoštu marinatu. Leiskite daržovėms pasimarinuoti bent pusvalandį.
Ant švaraus paviršiaus padėkite ryžių popieriaus lapus, apšlakstykite juos vandeniu ir palaukite, kol suminkštės.
Tuomet į lapo vidurį sudėkite marinuotas daržoves, užlenkite kraštus ir tvirtai susukite.
Suktinukų viršų apvyniokite lašiša ir perpjaukite į dvi dalis.
Sumaišykite padažui skirtus ingredientus. Suktinukus patiekite su padažu ir žaliosios citrinos skiltele, apibarstę žalumynais.
Skanaus!
Receptas iš knygos PLAY COOK KISS: culinary tricks
Comments