top of page

Triušienos juostelės su daržovėmis (Receptas)

Traškios azijietišku stiliumi paruoštos triušienos juostelės su daug daržovių ir neatsivalgomu padažu. Skanus patiekalas, kurį pagal šį receptą paruošite lengvai ir greitai. Puikiai tiks patiekti su ryžiais.


triušienos juostelės su daržovėmis, Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


2 asm.


Triušienos juostelėms su daržovėmis pagaminti reikia:

  • 1 AUGA vidutinio pastarnoko

  • 1 AUGA didelės morkos

  • 1 AUGA nedidelio mėlynojo svogūno

  • 4 nedidelių rudųjų pievagrybių

  • 1 česnako skiltelės

  • 1 kuokštelio svogūnų laiškų

  • ½ nedidelės romaninės salotos

  • 200 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos juosmeninės dalies filė

  • 3–4 šaukštų kukurūzų krakmolo

  • 4–5 šaukštų OBELIŲ čili pipirų ir rapsų aliejaus

  • Žiupsnelio tarkuoto imbiero

  • 2 šaukštų KIKKOMAN padažo „Yakitori“

  • 1 apelsino

  • 1 šaukšto baltojo vyno acto

  • Šlakelio TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)

  • 1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo

  • Mėgstamų žolelių lapelių (bazilikų, kalendrų)


1. Pastarnoką ir morką nulupkite, supjaustykite juostelėmis, svogūną – skiltelėmis, pievagrybius – griežinėliais, susmulkinkite česnaką, svogūnų laiškus ir romaninę salotą.

2. Triušieną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite pailgais gabalėliais. Dėkite į kukurūzų krakmolą ir ją apvoliokite, kad pilnai pasidengtų. Tada nusijokite krakmolą.

3. Į keptuvę įpilkite aliejaus tiek, kad pilnai apsemtų keptuvės dugną. Kai įkais, sudėkite triušieną ir kepkite ant didesnės kaitros.

4. Iškepusią triušieną dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.

5. Apkepkite ant didelės ugnies morkas, pastarnokus, svogūnus ir pievagrybius. Neleiskite joms perkepti – svarbu, kad jos išliktų traškios. Kepimo pabaigoje sudėkite likusias daržoves: romanines salotas, svogūnų laiškus, česnaką. Viską sumaišykite, įtarkuokite imbiero ir išimkite daržoves.

6. Į keptuvę supilkite padažą „Yakitori“, įspauskite apelsino sulčių, pilkite baltojo vyno actą, vandenį, sojų padažą. Kai padažas sutirštės, suberkite triušieną ir daržoves. Viską išmaišykite ir patiekite.

7. Galite papuošti mėgstamomis žolelėmis.


ALFO PATARIMAI:

· Šį patiekalą galite gaminti ir su vištiena, kiauliena ar jautiena.

· Jei padažas pasirodys per rūgštus, galite į jį įpilti cukraus sirupo ar įberti paprasto cukraus.

· Tokią triušieną galite patiekti ir su ryžiais.



Skanaus!


Comentarios


Naujausi įrašai

bottom of page