Traškus karamelinis „Tinginys“ su riešutais ir aguonomis (Receptas)
- eglerace
- prieš 4 valandas
- 1 min. skaitymo
Traškantis, o kartu minkštas aksominės tekstūros „tinginys“ su riešutais ir aguonomis yra tobuliausias desertas ir Kalėdoms, ir Naujiesiems. Receptą tiesiog būtina turėti savo receptų repertuare, nes tai pati darniausia ir labai intriguojanti skonio bei tekstūrų kulinarinė simfonija: traškūs sausainiai susilieja su sodriu šokolado ir sutirštinto pieno skoniu, lazdynų, karijų riešutai ir aguonos suteikia gardaus traškėjimo ir noro mėgautis tuo jausmu vėl ir vėl.

Video receptą žiūrėkite VMGONLINE instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
8–9 asm.
Gaminimo laikas: 20 min. (šaldymo laikas: 4–6 val.)
Tinginiui pagaminti reikia:
120 g sviesto
397 g karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno „Rududu“
160 g GAIDELIS sausainių „Karamelė“
60 g GAIDELIS mini krekerių „Klasika“
170 g mėgstamų vaflinių šokoladinių saldainių
70 g vaflinių traškučių su šokoladu
20 g lazdynų riešutų
4 šaukštų maltų aguonų
20 g pekaninių karijų
40 g PERGALĖ pieniško šokolado su riešutais ir druska
DR. OETKER cukrinių pabarstukų „The taste of Christmas“ desertui papuošti
Miltelinio cukraus desertui papuošti

1. Į kombaino dubenį sudėkite sviestą, „Rududu“ ir masę išsukite iki vientisos konsistencijos. Į kitą dubenį sudėkite GAIDELIS sausainius „Karamelė“ ir GAIDELIS mini krekerius „Klasika“, juos susmulkinkite ir suberkite į „Rududu“ masę.
2. Suberkite vaflinius šokoladinius saldainius, traškučius su šokoladu, lazdynų riešutus ir aguonas. Pekanines karijas susmulkinkite ir įmaišykite.
3. Masę sudėkite į plėvele išklotą kepimo formą, labai stipriai suspauskite iš visų pusių ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
4. Ant „tinginio“ iš visų pusių užtarkuokite PERGALĖ pieniško šokolado su riešutais ir druska, apibarstykite DR. OETKER cukriniais pabarstukais „The taste of Christmas“.
5. Iš šonų įspauskite likusius šokoladinius vaflinius saldainius.
6. Serviravimo lėkštę apibarstykite milteliniu cukrumi ir uždėkite „tinginį“.
Gardžių atradimų.


























