top of page

Traškus karamelinis „Tinginys“ su riešutais ir aguonomis (Receptas)

  • eglerace
  • prieš 4 valandas
  • 1 min. skaitymo

Traškantis, o kartu minkštas aksominės tekstūros „tinginys“ su riešutais ir aguonomis yra tobuliausias desertas ir Kalėdoms, ir Naujiesiems. Receptą tiesiog būtina turėti savo receptų repertuare, nes tai pati darniausia ir labai intriguojanti skonio bei tekstūrų kulinarinė simfonija: traškūs sausainiai susilieja su sodriu šokolado ir sutirštinto pieno skoniu, lazdynų, karijų riešutai ir aguonos suteikia gardaus traškėjimo ir noro mėgautis tuo jausmu vėl ir vėl. 


naminis tinginys_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite VMGONLINE instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

8–9 asm.

Gaminimo laikas: 20 min. (šaldymo laikas: 4–6 val.)

 

Tinginiui pagaminti reikia:

  • 120 g sviesto

  • 397 g karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno „Rududu“

  • 160 g GAIDELIS sausainių „Karamelė“

  • 60 g GAIDELIS mini krekerių „Klasika“

  • 170 g mėgstamų vaflinių šokoladinių saldainių

  • 70 g vaflinių traškučių su šokoladu

  • 20 g lazdynų riešutų

  • 4 šaukštų maltų aguonų

  • 20 g pekaninių karijų

  • 40 g PERGALĖ pieniško šokolado su riešutais ir druska

  • DR. OETKER cukrinių pabarstukų „The taste of Christmas“ desertui papuošti

  • Miltelinio cukraus desertui papuošti

 

Naminis traškus tinginys _Alfo receptas
VMG nuotr.

1.  Į kombaino dubenį sudėkite sviestą, „Rududu“ ir masę išsukite iki vientisos konsistencijos. Į kitą dubenį sudėkite GAIDELIS sausainius „Karamelė“ ir GAIDELIS mini krekerius „Klasika“, juos susmulkinkite ir suberkite į „Rududu“ masę.

2.  Suberkite vaflinius šokoladinius saldainius, traškučius su šokoladu, lazdynų riešutus ir aguonas. Pekanines karijas susmulkinkite ir įmaišykite.

3.  Masę sudėkite į plėvele išklotą kepimo formą, labai stipriai suspauskite iš visų pusių ir dėkite į šaldytuvą sustingti.

4.  Ant „tinginio“ iš visų pusių užtarkuokite PERGALĖ pieniško šokolado su riešutais ir druska, apibarstykite DR. OETKER cukriniais pabarstukais „The taste of Christmas“.

5.  Iš šonų įspauskite likusius šokoladinius vaflinius saldainius.

6.  Serviravimo lėkštę apibarstykite milteliniu cukrumi ir uždėkite „tinginį“.


Gardžių atradimų.



bottom of page