top of page

Traškios jautienos juostelės kaip kiniško maisto restorane (Alfo receptas)


jautienos juostelės_Alfo receptas
VMG nuotr.


Patiekalui pagaminti reikia:

  • 220 g šviežio sausai brandintos jautienos antrekoto didkepsnio be kaulo

  • Imbiero gabaliuko

  • 4 česnako skiltelių

  • 3 šaukštų kvietinių miltų

  • 2-3 šaukštų kukurūzų krakmolo

  • Žiupsnelio kepimo miltelių

  • 50 g kokosų pieno

  • 1 kiaušinio baltymo

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 1 l rapsų aliejaus kepimui

  • Aitriųjų paprikų

  • Druskos

  • Juodųjų pipirų

  • Kelių gabaliukų baklažano

  • 1/2 saujos svogūnų laiškų

  • 2 salierų stiebų

  • 1 persimono

  • 200 g tiršto terijakio padažo

  • Kalendros ar baziliko papuošimui

  • 1 šaukšto sezamo sėklų


  1. Supjaustykite jautienos didkepsnį juostelėmis. Į indą dėkite mėsą, įberkite druskos, aitriųjų paprikų, juodųjų pipirų. Pilkite kokosų pieną, sutarkuokite tris česnakų skilteles.

  2. Nulupkite imbierą, įtarkuokite į indą su jautiena. Įdėkite kiaušinio baltymą, įberkite du šaukštus kukurūzų krakmolo ir kvietinių miltų, žiupsnelį kepimo miltelių. Įpilkite kelis šaukštus aliejaus. Išmaišykite, kad jautiena apsiveltų tešla.

  3. Baklažaną supjaustykite juostelėmis, susmulkinkite svogūnų laiškus, salierą. Ant svogūnų dėkite sutarkuotą česnaką. Persimoną supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais. Baklažanus sumaišykite su jautiena ir palikite pastovėti 10 minučių.

  4. Į keptuvę pilkite aliejų. Kai įkais, sudėkite svogūnus su česnaku, salierą, persimonus. Šiek tiek apkepkite, supilkite terijakio padažą. Sumaišykite ir kepkite 1 minutę.

  5. Į verdantį aliejų sudėkite jautieną su baklažanais. Būkite pasiruošę padėklą, užtiestą popieriniu rankšluostėliu, kad nuvarvėtų aliejus. Jautienai apskrudus ištraukite ir sudėkite ant padėklo.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page