Tiršti barščiai su šonkauliukais pagal Alfą



Reikia:

  • 400 g rūkytų šonkauliukų

  • 1,5 l vandens arba sultinio

  • 1 šaukšto kalendrų sėklų

  • 1 šaukšto kmynų

  • 3–4 lauro lapų

  • 1 šaukštelio juodųjų pipirų žirnelių

  • 1 žalio burokėlio

  • 1 saliero lapkočio

  • 1 morkos

  • 1 svogūno

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 rudojo pievagrybio

  • 50 g korėjietiškų burokėlių

  • 50 g korėjietiškų morkų

  • 1–2 griežinėliais pjaustytų ir džiovintų baravykų

  • Žiupsnelio druskos

  • Česnako, petražolių ir grietinės (patiekti)


1. Šonkauliukus užpilkite vandeniu arba sultiniu, sudėkite lengvai pagrūstas peiliu arba grūstuvėje kalendrų sėklas, kmynus, lauro lapus ir juodųjų pipirų žirnelius, taip pat galite įdėti ir kvapiųjų pipirų.

2. Virkite apie valandą, kol galėsite lengvai atskirti šonkauliuko kaulą nuo mėsos.

3. Supjaustykite smulkiai arba sutarkuokite burokėlį, saliero lapkotį, morką ir svogūną. Sudėkite į keptuvę su aliejumi ir apkepkite, kol truputį suminkštės.

4. Pabaigoje įpjaustykite rudąjį pievagrybį. Visą keptuvės turinį sudėkite į puodą su sriuba ir pavirkite dar 10–15 min.

5. Po to sudėkite korėjietiškai marinuotus burokėlius bei morkas ir virkite apie 5 min.

6. Likus 10 min. prieš baigiant virti sriubą, įdėkite džiovintų baravykų. Jeigu baravykus tarkuosite, tuomet padarykite tai prieš pat patiekdami. Pagardinkite druska.

7. Smulkiai supjaustykite česnaką ir petražoles, pabarstykite sriubą ir pagardinkite ją grietine.