top of page

Su trenksmu pristatyta „Gamink su manimi 3“

Trečiadienio vakarą restorane „Untold“ susirinko žmonės, kuriuos vienijo ne tik kulinarija, bet ir nauja, tik ką iš leidyklos grįžusi spalvota ir žaisminga receptų knyga „Gamink su manimi 3“. Ne vienus metus populiarus žurnalas „Žmonės“ mėgsta svečiuotis žinomų Lietuvos žmonių virtuvėse, ragauti jų sumaišytų salotų, ypatingai marinuotų kepsnių, pagal močiutės receptą iškeptų pyragų. Paprasti ar sudėtingi, šeimos paveldu tapę ar iš kelionių parvežti garsenybių receptai gula žurnalo puslapiuose, o pavyzdingos šeimininkės juos išsikerpa ir saugo šalia savo virtuvės užrašų. Tam, kad to daryti nebereikėtų, ir buvo išleista jau trečioji daugiausia pagyrų sulaukusi „Žmonių“ receptų knyga.

Viganto Ovadnevo („Žmonės“ ) nuotr.

Viganto Ovadnevo („Žmonės“ ) nuotr.


„Maistas suvienija. Populiarūs dainininkai, aktoriai, muzikantai, laidų vedėjai ir kiti žinomi žmonės, nusivalę scenos grimą, savoje virtuvėje tampa tokie, kaip visi: pasiraito rankoves ir skuta bulves, plaka kiaušinius, minko tešlą… Prie viryklės ir iš pažiūros sunkiai pasiekiama įžymybė, ir paprasta namų šeimininkė virsta tokiomis pat jaukiomis, šiltomis. Ne veltui sakoma, kad smagiausi pokalbiai vyksta būtent virtuvėje.

Pirmųjų knygų sėkmė parodė, kad skaitytojams gaminti ir valgyti taip, kaip tai daro mėgstamos žvaigždės, patiko. O ir pasimokyti tikrai yra ko: kiekvienas kulinaras turi savo slaptų ingredientų, patiekalus paverčiančių ypatingais, žino paslapčių, kaip nenuvilti netikėtai pro duris įvirtusio svečio ar palepinti artimiausius. Gerais receptais juk reikia dalytis!“ – sveikinamasi su skaitytojais pirmuosiuose knygos puslapiuose.

Viganto Ovadnevo („Žmonės“ ) nuotr.

Viganto Ovadnevo („Žmonės“ ) nuotr.


Knygoje randami net 79 įžymybių (šeimų, porų, mamų ir vaikų) receptai. Patogiai suskirstyti receptai („Virtuvės karalienė“, „Sumedžioti mamutą“, „Šeimos pietūs“, „Su meile iš…“, „Daug tortų ir viena žvakutė“, „Vegetarai, žaliavalgiai ir kiti mūsų draugai“) padės išsirinkti geriausią ir tam tikrai progai labiausiai tinkantį patiekalą.

Viganto Ovadnevo („Žmonės“ ) nuotr.

Viganto Ovadnevo („Žmonės“ ) nuotr.


Projekto autorė ir redaktorė – Daina Žeimaitytė. Knygos fotografai – Butautas Barauskas, Tomas Kauneckas („Ciklopas“), Gedmantas Kropis, Vigantas Ovadnevas, Robertas Riabovas, Greta Skaraitienė, Marius Žičius ir Jevgenija Žuk.

Viganto Ovadnevo („Žmonės“ ) nuotr.

Viganto Ovadnevo („Žmonės“ ) nuotr.


Viganto Ovadnevo („Žmonės“ ) nuotr.

Viganto Ovadnevo („Žmonės“ ) nuotr.


Viganto Ovadnevo („Žmonės“ ) nuotr.

Viganto Ovadnevo („Žmonės“ ) nuotr.


Viganto Ovadnevo („Žmonės“ ) nuotr.

Viganto Ovadnevo („Žmonės“ ) nuotr.


Naujausi įrašai

bottom of page