top of page

Smidrų salotos su anakardžiais, morkomis ir mėtomis

  • 2020-02-16
  • 1 min. skaitymo

Atnaujinta: 2020-06-23


smidrų salotos su anakardžiais ir mėtomis , VMG receptai


4 asm.

Gaminimas 15 min.

Virimas 3 min.


Reikia:

  • 250 g smidrų

  • 3–4 vid. dydžio morkos

  • 50–70 g anakardžių

  • 150 g sultenių arba kitokių salotų

Padažui:

  • 150 g jogurto

  • 3–4 šakelių mėtų

  • ½ apelsino sulčių

  • Druskos


  1. Anakardžius užmerkite virintame vandenyje maždaug valandai.

  2. Smidrus virkite pasūdytame vandenyje 2–3 minutes, išimkite ir perliekite šaltu vandeniu, supjaustykite į 3–4 dalis. Morkas supjaustykite plonomis juostelėmis.

  3. Salotas išdėliokite lėkštėje, sudėkite smidrus, morkų juosteles ir anakardžius.

  4. Padažui susmulkinkite mėtas, sumaišykite su jogurtu ir apelsinų sultimis. Pagardinkite druska.


Skanaus!

bottom of page