![smidrų salotos su anakardžiais ir mėtomis , VMG receptai](https://static.wixstatic.com/media/a27d24_61f57e4717e84eeeb47fe0de423d6a82~mv2.jpg/v1/fill/w_122,h_134,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/a27d24_61f57e4717e84eeeb47fe0de423d6a82~mv2.jpg)
4 asm.
Gaminimas 15 min.
Virimas 3 min.
Reikia:
250 g smidrų
3–4 vid. dydžio morkos
50–70 g anakardžių
150 g sultenių arba kitokių salotų
Padažui:
150 g jogurto
3–4 šakelių mėtų
½ apelsino sulčių
Druskos
Anakardžius užmerkite virintame vandenyje maždaug valandai.
Smidrus virkite pasūdytame vandenyje 2–3 minutes, išimkite ir perliekite šaltu vandeniu, supjaustykite į 3–4 dalis. Morkas supjaustykite plonomis juostelėmis.
Salotas išdėliokite lėkštėje, sudėkite smidrus, morkų juosteles ir anakardžius.
Padažui susmulkinkite mėtas, sumaišykite su jogurtu ir apelsinų sultimis. Pagardinkite druska.
Skanaus!