top of page

Sluoksniuotas bulvių plokštainis

Kitoks kugelis ne vien savo forma, bet ir keliais priedais.

Bulvių plokštainis, VMGonline
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 90 min.

20 cm torto forma


Reikia:

  • 1,5 kg bulvių

  • 2 svogūnų

  • 1 nedidelio brokolio

  • 340 g LAPINO PUOTA šviežios ančių kulšelių mėsos troškinti, kepti

  • 1 šaukšto persilado

  • Žiupsnelio druskos

  • 200 ml pieno

  • 1 kiaušinio

  • 80 g tarkuoto kietojo sūrio

1. Sutarkuokite kartu bulves bei svogūnus ir palikite trumpam, kad išsiskirtų sultys. Susmulkinkite brokolį. Šiek tiek dar papjaustykite LAPINO PUOTA šviežią ančių kulšelių mėsą troškinti, kepti, pabarstykite persiladu ir trupučiu druskos.

2. Pieną užvirinkite.

3. Nuspauskite bulvių masę ir nupilkite skystį. Įmuškite kiaušinį, pasūdykite ir išmaišykite. Užplikykite verdančiu pienu.

4. Į kepimo popieriumi išklotą torto formą sudėkite dalį bulvių masės, pabarstykite dalimi sūrio, sudėkite mėsą, vėl užberkite sūrio ir ant viršaus sudėkite didesnę dalį bulvių masės. Sudėkite brokolius ir į tarpus sudėkite likusią bulvių masę. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 80–90 min. Patiekite su norimu priedu.

Naujausi įrašai

bottom of page