Skumbrė yra skani žuvis ir dar gera tuo, kad jos nereikia valyti, nes bežvynė. Iškeptos skanios ir karštos, ir šaltos, labai dera su apelsinais ir petražolėmis. Išbandykite šį paprastą, o kartu gana prabangaus skonio patiekalą.
2-3 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 25-30 min.
Orkaitės t-ra 200 °C
Skumbrei iškepti reikia:
2 skumbrių po 350–400 g
1 citrinos
1 žaliosios citrinos
1 apelsino
1 ryšelio petražolių
druskos
aliejaus
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Skumbres išvalykite, išplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
3. Vaisius supjaustykite plonomis riekelėmis.
4. Žuvis įpjaukite įstrižai iš abiejų pusių, sudėkite ant vaisių riekelių, pasūdykite, pašlakstykite citrinos sultimis, aliejumi ir iš vidaus, ir iš išorės, į vidų įdėkite po riekelę citrinos, apelsino, žaliosios citrinos ir po šakelę petražolių. Kepkite 25–30 min.
5. Patiekite su daržovėmis.
Skanaus!
Commentaires