Skaniausias pasaulyje naminis pomidorų padažas (Receptas)

Kad patiekalai taptų ne tik labai skanūs, bet ir neatsivalgomi, reikia šaukštelio umami skonio. Jo turi pomidorai. Rekomenduojame išbandyti naminį pomidorų padažo receptą.


naminis pomidorų padažas, Alfo Ivanausko receptas

1/2 litro


Naminiam pomidorų padažui pagaminti reikia:

  • 1 ropinio svogūno

  • 3 skiltelių česnako

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 3 saliero stiebų

  • 1 indelio (400 g) smulkintų pomidorų savo sultyse

  • 3 laurų lapų

  • 1 šaukštelio druskos

  • 2 šaukštelių cukraus

  • 4 saulėje džiovintų pomidorų pipirų

  1. Įkaitintame aliejuje apkepinkite smulkintą svogūną, česnaką ir smulkintus saliero stiebus. Daržovėms apkepus, supilkite pomidorus savo sultyse ir suberkite kubeliais pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus.

  2. Paskaninkite druska, cukrumi, pipirais ir laurų lapais.

  3. Ant lėtos ugnies troškinkite apie 25–30 min.

  4. Išvirusį padažą supilkite į virtuvinio kombaino indą ir sutrinkite iki vientisos masės


Skanaus!