top of page

Savaitgalio pietums – višta, kepta ant butelio (Receptas)

Tiesiog tobula. Sultinga, puikiai iškepusi, nuostabaus skonio. Ant butelio kepta višta tiks ne tik savaitgalio pietums, bet ir ypatingesnėmis progomis. Gal Naujųjų išvakarėms?


Ant butelio kepta višta_Alfas Ivanauskas_receptai
VMG nuotr.

4 asmenims


Ant butelio keptai vištai reikia:

  • 1-1,5 kg vištos

  • 2 šaukštų sojų padažo

  • 2 šaukšto žuvies padažo („fish sauce“)

  • 250 ml mango sulčių

  • kelių šaukštų pasiflorų sirupo, sulčių arba kelių šviežių pasiflorų minkštimo

  • 1 kg druskos

1. Pasirinkite aukštesnį apie 750 ml talpos stiklainį ar stiklinį butelį.

2. Visus skystus ir birius ingredientus supilkite į stiklinį indą ir gerai išmaišykite.

3. Stiklainio neužsukite ir ant jo tvirtai užmaukite vištą.

4. Druską supilkite į kepimo formą ir ant jos pastatykite stiklainį su višta.

5.Kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 90 minučių.


Skanaus!



Receptas iš knygos GAL PAVALGOM?

Naujausi įrašai

bottom of page