top of page

Klasikinės Cezario salotos lėkštėje vos per 10 minučių

Cezario salotoms dėmesio esame skyrę jau ne kartą. Ieškojome, kur jas gardžiausiai ruošia sostinėje, atskleidėme tobulo Cezario salotų padažo paslaptį, o šįkart dalijamės pačiu klasiškiausiu šio patiekalo receptu. Geriausia tai, kad visame pasaulyje pripažintas salotas ruošdami užtruksite vos 10 minučių.

Cezario salotos, VMGonline.lt
VMGonline.lt

Klasikinės Cezario salotos

Jums reikės:

  • 1 didelės arba 2 nedidelių gūžių romaninių salotų

  • 50 g sūrio DŽIUGAS

  • 50 g baltos duonos skrebučių

  • Padažui:

  • 1 kiaušinio

  • 4 ančiuvių

  • 30 g aliejaus

  • 1 skiltelės česnako

  • 50 g tarkuoto sūrio DŽIUGAS

  • 1–2 šaukštų majonezo (pagal skonį)


Gaminimas

1. Nuplaukite salotų lapus ir suplėšykite stambesniais gabalėliais. Padažui skirtą kiaušinį įdėkite į verdantį vandenį ir virkite 2 min. Išimkite visą kiaušinį šaukšteliu į elektrinio trintuvo indą. 2. Visus likusius padažui skirtus produktus, išskyrus majonezą, sudėkite į elektrinio plaktuvo indą ir sutrinkite elektriniu maišytuvu. Įdėkite 1–2 šaukštus majonezo. 3. Lėkštėje sudėkite salotų lapus, užpilkite padažu. Ant viršaus suberkite duonos skrebučius ir užberkite tarkuoto sūrio. 4. Duonos skrebučius galite naudoti jau gatavus arba pasigaminti patys: 4–5 riekelių baltos duonos, aliejaus pašlakstyti skrebučiams, žiupsnelio Provanso žolelių. 5. Duonos riekeles suplėšykite nereguliaraus dydžio gabaliukais ir sudėkite į skarda. Pašlakstykite juos alyvuogių aliejumi ir pabarstykite Provanso žolelėmis. Paskrudinkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje 6–8 min.

Naujausi įrašai

bottom of page