top of page

Salotadienis: transformuotos pavasariškos ridikėlių ir agurkų salotos

Neabejojame, kad visi prisimenate savo vaikystės kvapus, taigi ir tai, kuo kvepėjo pirmosios pavasarinės salotos. Žinoma, kad agurkais, ridikėliais ir svogūnų laiškais!


Išradingoji žurnalo VERDU IR KEPU vyr. redaktorė Elžbieta Monkevič jas irgi prisimena, tačiau Elžbieta nebūtų Elžbieta, jeigu nesugavotų, kaip jas patobulinti. Taigi, pavasariškiausių salotų transformacija pagal Elžbietą!


pavasariškos salotos, VMG receptai
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Reikia:

  • raudonųjų ir baltųjų ridikėlių

  • romaniškų salotų

  • lietuviško agurko

  • mikro žalumynų

  • žalių šaldytų žirnelių

  • aviečių

  • mėtos lapelių

  • svogūno laiškų

Padažui:

  • naminio aviečių acto

  • krapų

  • alyvuogių aliejaus

  • kelių sutraiškytų aviečių


  1. Sumaišę visus ingredientus pasigaminame padažą.

  2. Salotas suplėšome, ridikėlius supjaustome į keturias dalis, agurkus riekelėmis ir perpus. Viską sudedame į dubenį: pirmiausia salotas, tada ridikėlius ir agurkus.

  3. Šaldytus žirnelius nuplikome karštu vandeniu, kai nuvarva, dedame į salotas

  4. Ant viršaus barstome pjaustytų svogūnų laiškų ir ridikėlių lapelių.

  5. Pabarstome avietėmis ir papuošiame mėtų šakelėmis

  6. Pašlaksote padažu.


Skanaus!


Elžbieta Monkevič, Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Naujausi įrašai

bottom of page