top of page

Saldžiai rūgštus pagardas su mėlynėmis ir ananasais

Jaunystės bei sveikatos eleksyru vadinamos mėlynos uogos tinka valgyti ne tik pagardinus jas pienu ar cukrumi. Jų ir tropinio, Pietų Amerikos kvapą įnešančio ananaso duetas – pagrindiniai egzotika kvepiančio indų tradicinio garnyro komponentai.

Anksčiau siūlėme išbandyti braškių ir pankolio bei gervuogių ir burokėlių duetus.

Nudžiuginkite artimuosius neįprastais skoniais!

„Verdu ir kepu" nuotr.

Mėlynių ir ananasų čatnis

  • 1 svogūno

  • 1 stiklinės konservuotų ananasų kubeliais

  • 1 stiklinės mėlynių

  • ½ stiklinės skysčio iš ananasų skardinės

  • ¼ raudonojo vyno acto

  • 3 gvazdikėlių

  • 1 šaukšto tarkuoto imbiero

  • aliejaus (kepti)

  • žiupsnelio druskos ir pipirų

  1. Svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje. Sudėkite ananasus ir mėlynes. Permaišykite.

  2. Sudėkite likusius ingredientus ir virkite apie 30 min. ant mažos ugnies.

Naujausi įrašai

bottom of page