Galvojote, kad keksai gali būti tik saldūs? Tikrai ne!
Išbandykite receptą puikaus užkandinio kekso, kuriame lengvas agurkėlių pikantiškumas dar labiau pabrėžia visus šio kepinio privalumus!
![užkandinis keksas su raugintais agurkėliais, Alfo Ivanausko receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_2f9e43142c0b45a5bee87a2528cebb3c~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_154,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_2f9e43142c0b45a5bee87a2528cebb3c~mv2.jpg)
8–10 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 45 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Pikantiškam keksui su raugintais agurkėliais reikia:
1 kiaušinio
350 ml natūralaus jogurto
100 g tirpinto sviesto
300 g miltų
1 šaukšto kepimo miltelių
1 nubraukto šaukštelio druskos
30 g cukraus
80 g tarkuoto kietojo sūrio
1 raudonojo svogūno
8–10 SPILVA marinuotų agurkėlių
4–6 dešrelių
Aliejaus (pašlakstyti)
1. Sumaišykite kiaušinį su jogurtu ir tirpintu sviestu. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.
2. Miltų mišinį suberkite į kiaušinio-jogurto mišinį ir lengvai permaišykite mentele. Suberkite tarkuotą kietąjį sūrį ir sumaišykite.
3. Supjaustykite svogūną skiltelėmis. SPILVA marinuotus agurkėlius perpjaukite pusiau.
4. Tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formelę (10x24 cm). Ant viršaus išdėliokite svogūnus, SPILVA marinuotus agurkėlius ir dešreles, lengvai viską įspauskite į tešlą. Pašlakstykite aliejumi ir šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45–50 min.
Skanaus!