top of page

Pikantiškas keksas su agurkėliais (Receptas)

Galvojote, kad keksai gali būti tik saldūs? Tikrai ne!

Išbandykite receptą puikaus užkandinio kekso, kuriame lengvas agurkėlių pikantiškumas dar labiau pabrėžia visus šio kepinio privalumus!


užkandinis keksas su raugintais agurkėliais, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.


8–10 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 45 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Pikantiškam keksui su raugintais agurkėliais reikia:

  • 1 kiaušinio

  • 350 ml natūralaus jogurto

  • 100 g tirpinto sviesto

  • 300 g miltų

  • 1 šaukšto kepimo miltelių

  • 1 nubraukto šaukštelio druskos

  • 30 g cukraus

  • 80 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 1 raudonojo svogūno

  • 8–10 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • 4–6 dešrelių

  • Aliejaus (pašlakstyti)

1. Sumaišykite kiaušinį su jogurtu ir tirpintu sviestu. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.

2. Miltų mišinį suberkite į kiaušinio-jogurto mišinį ir lengvai permaišykite mentele. Suberkite tarkuotą kietąjį sūrį ir sumaišykite.

3. Supjaustykite svogūną skiltelėmis. SPILVA marinuotus agurkėlius perpjaukite pusiau.

4. Tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formelę (10x24 cm). Ant viršaus išdėliokite svogūnus, SPILVA marinuotus agurkėlius ir dešreles, lengvai viską įspauskite į tešlą. Pašlakstykite aliejumi ir šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45–50 min.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page