Nerealaus grožio ir skonio burokėlių uogienės receptas

Burokėliai tinka ne tik sriubai ar mišrainei, bet ir uogienei. Vieną kartą pagaminus pagal šį receptą, norėsis dar ir dar, ir dar.


burokėlių uogienė, vmg receptas
VMG nuotr.

Burokėlių uogienei pagaminti reikia:

  • 1 kg burokėlių

  • 600 g DANSUKKER cukraus uogienėms

  • 1 stiklinė raudonojo vyno

  • 2 citrinos

  • 1 šaukštelis tarkuoto imbiero

1. Burokėlius iškepkite orkaitėje – kruopščiai nuplaukite, suvyniokite į aliuminio foliją ir kepkite apie 1,5 val. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Išimkite, nuvalykite, sutarkuokite.

2. Į puodą sudėkite burokėlius, supilkite vyną, po to išspauskite citrinų sultis ir

sudėkite imbierą ir cukrų. Virkite dar apie 2 val.

3. Sudėkite į paruoštus stiklainius, užsukite ir aušinkite apverstus.


Skanaus!